Τετάρτη, Ιουλίου 8

Στην Ελλάδα πλέον νυχτώνει νωρίς

3 κάλπες έως το φθινόπωρο του 2021

Αντιλαμβανόμαστε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη απλά έναν πρωθυπουργό αλλά έναν θαυματοποιό

Τα έσοδα των ταμείων καταρρέουν, ο τουρισμός επίσης, οι έμποροι με τρόμο παρατηρούν τις άδειες ταμειακές μηχανές, οι τράπεζες βλέπουν με τρόμο τα κόκκινα δάνεια να απογειώνονται εκ νέου, στις συνοικίες της Αθήνας πλέον νυχτώνει πιο νωρίς από ποτέ.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Μεσάνυχτα Παρασκευής στη στη Γλυφάδα που άλλοτε έσφυζε από ζωή και το μόνο κόσμο που συναντάς είναι οι ταξιτζήδες στη πιάτσα των ταξί στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Τα καφενεία όλα κλειστά, η εστίαση μοιάζει να βιώνει το κύκνειο άσμα της. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις επίσης.

Η κυβέρνηση ασθμαίνουσα μοιράζει επιδόματα. Τι να κάνει κι αυτή; Θα μπορούσε να δώσει κίνητρα με μείωση εν μία νυκτί όλων των φορομπηχτικών χαρατσιών, να αποβάλει από πάνω της κάθε σκέψη διάσωσης του πελατειακού κράτους.
Χρειάζεται τόλμη και μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της οδυνηρής κατάστασης. Κι όμως πολλοί υπουργοί της δείχνουν μία αδικαιολόγητη ανεμελιά. Ισως να έχουν τους λόγους τους.
Είναι και το γεγονός ότι ο Κυριάκος δεν τόλμησε να προχωρήσει στον ανασχηματισμό που προανήγγειλε κάτι που αφήνει περιθώρια εφησυχασμού σε εκείνους από τους υπουργούς που είναι περισσότερο λάτρεις των τηλεπαραθύρων και λιγότερο της δουλειάς τους.
Είναι και η διάλυση του Σύριζα που αφήνει περιθώρια στην υπουργική αφασία όσων δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι ο αντίπαλος δεν είναι ο Τσίπρας αλλά ο χρόνος και τα άδεια ταμεία.
Στη πραγματικότητα η κατάσταση το Φθινόπωρο δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από το 2010 που μπήκαμε στα Μνημόνια.
Μπορεί να είναι και χειρότερη.
Οι Έλληνες πολίτες έχουν εναποθέσει στον σημερινό πρωθυπουργό την διάσωση της χώρας μέσα από την μεταρρύθμιση του κράτους.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για διαχειριστικές λογικές αλλά για επαναστατικές τομές.
Σ΄αυτό το σημείο καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός να ακούσει τους συμβούλους του όπως οι κ.κ. Δημητριάδης και Γεραπετρίτης οι οποίοι εισηγούνται να τηρηθούν αυστηρά οι οδηγίες του περίφημου μπλε φακέλου που εγχείρησε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη απλά έναν πρωθυπουργό αλλά έναν θαυματοποιό. Δεν ζητάμε από τον Κυριάκο θαύματα. Αλλά το να στείλει σπίτια τους εκείνους από τους υπουργούς που δεν κάνουν την δουλειά τους.
Διαφορετικά θα χαθεί και η μάχη και ο πόλεμος.
Σ΄αυτή τη περίπτωση οι πρόωρες εκλογές θα είναι μονόδρομος. Ο Κυριάκος θα αναγκασθεί να στήσει δύο κάλπες μέσα στο Φθινόπωρο. Θα τις κερδίσει τις εκλογές. Θα τον περιμένει όμως ένα ακόμη πιο εφιαλτικό μέλλον. Εκεί κατά το Φθινόπωρο του 2021 θα αναγκασθεί να ξαναστήσει κάλπες και τότε είναι που θα επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ ή κάποιο κόμμα στο χώρο του κέντρου με επικεφαλής την Εύα Καιλή.
 https://kourdistoportocali.com/read-this/stin-ellada-pleon-nychtonei-noris/