Κυριακή, Ιουλίου 5

Η πρώτη φορά της Μέρκελ: Η εμφάνισή της με μάσκα στη γερμανική Βουλή

Η πρώτη φορά της Μέρκελ: Η εμφάνισή της με μάσκα στη γερμανική Βουλή
Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις ορισμένων που την κατηγορούσαν για υποκρισία τονίζοντας ότι δεν την έχουν ποτέ δει να τη φορά.

Ο γερμανικός τύπος, απαθανάτισε την σπάνια αυτή εμφάνιση σπεύδοντας δημοσιεύσει φωτογραφίες της καγκελαρίου από την είσοδό της στο γερμανικό Κοινοβούλιο, όπου μπήκε φορώντας μια μαύρη μάσκα με το σήμα EU2020.de του ιστότοπου που είναι αφιερωμένος στην εξάμηνη προεδρία της ΕΕ από την Γερμανία από την 1η Ιουλίου.

Για την Άνγκελα Μέρκελ, ήταν μόλις η τρίτη φορά που μίλησε ενώπιον του Κρατικού Επιμελητηρίου του γερμανικού Κοινοβουλίου από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν από 15 χρόνια και επιπλέον ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε σε μια επίσημη συνάντηση της ημερήσιας ατζέντας της φορώντας μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η καγκελάριος, μιλώντας για την προστασία από τον κορωναϊό, είχε τονίσει ότι, όπου δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης του 1,5 μέτρου χρησιμοποιεί την ειδική προστατευτική μάσκα, παρότι ως τώρα δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως φορώντας την.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί με μάσκα, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι, όταν τηρεί τον κανόνα της απόστασης, δεν χρειάζεται μάσκα. «Και όταν δεν τον τηρώ, για παράδειγμα όταν πηγαίνω για ψώνια, τότε προφανώς δεν συναντιόμαστε. Διαφορετικά θα είχατε δει κι εμένα με μάσκα. Αλλά δεν θα σας αποκαλύψω πότε και πού πηγαίνω για ψώνια», πρόσθεσε χαμογελώντας η Καγκελάριος και επισήμανε ακόμη: «Θα υπάρξουν και άλλες περιστάσεις όπου επίσης θα φοράω σίγουρα μάσκα».