Τρίτη, Ιουλίου 28

Συνεισφορά της ΑΟΖ του Καστελόριζου στην Ελληνική ΑΟΖ. Υπολογισμός με Voronoi.


ΘA MIΛΑΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ
Αν υπήρχε σοβαρός Πρωθυπουργός και κράτος, θα έπρεπε να είχε δημοσιευτεί σε μια κρατική ιστοσελίδα ένας υπολογισμός της ΑΟΖ με επήρεια 100% της συστάδας των νήσων του Καστελόριζου (Ρώ, Καστελόριζο και Στρογγύλη, Fig.1) και ένας χωρίς επήρρεια (Fig.2). Aντι αυτού βλέπουμε σε φωτογραφίες τον Καραγκιόζη να γλεντάει με τον Τομ Χάνκς στην Αντίπαρο.


Στις Fig.1 και Fig.2:
  • A: AOZ Ελλάδας, Κρήτη 100%, Ρόδος 100% επήρεια, Κάρπαθος 100% επήρεια
  • Β: AOZ Λιβύης
  • C: ΑΟΖ Αιγύπτου
  • D: AOZ Κύπρου
  • Ε: AOZ Tουρκίας
  • F: Προσαύξηστη της Ελληνικής ΑΟΖ Α (κατά τη περιοχή F) και αντίστοιχα μείωση της Τουρκικής ΑΟΖ κατά την ίδια έκταση λόγω Καστελόριζου!
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
  1. Σημειώστε πως αν η επήρεια του  Καστελόριζου μειωθεί κατά π.χ. 55 %, δεν θα κερδίσει η Τουρκία ΑΟΖ αλλά η Αίγυπτος (δέστε Fig.3. Η μείωση της προσφερόμενης ΑΟΖ απο το Καστελόριζο περιοχή F, θα είναι μόνο κατά τη βυσινύ περιοχή G)! Η ΑΟΖ της Αιγύπτου θα είναι η περιοχή C σύν τη περιοχή G. Ολόκληρη η περιοχή Α θα μείνει στην Ελλάδα. Γιατί να σας τα δείξουν αυτά; Και δεν μπορούν και δεν θά ήθελαν.
  2. Αν ο Μίνι Κούλης Πασαρέλας κάνει μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο, κάτι που διεθνώς δεν έχει ξαναγίνει, θα οδηγήσει στο ασφαλές συμπέρασμα, πως στο επόμενο βήμα θα μπεί στο τραπέζι με την Τουρκία το Καστελόριζο, η περιοχή F δηλαδή. Αυτό μάλλον ο Πιλάτος θα το πάει στη Χάγη. Αν ο Μίνι Κούλης Πασαρέλας πάει μέσω Αιγύπτου να παραδώσει Ελληνική ΑΟΖ στη Τουρκία, θα φανερωθεί.
  3. Το Καστελόριζο δεν είναι μια “κουκίδα” αλλά μια συστάδα απο τρία πολύ πλούσια νησάκια με κυριαρχικά δικαιώματα αξίας τρις ευρώ. Οταν έχεις ένα κατάστημα σε γωνία δεν έχει σημασία αν είναι μικρό αλλά τι τζίρο κάνει. Ο ισχυρισμός πως το Καστελόριζο είναι κουκίδα, καταρίπτεται. Κάτι άλλο πιό πρωτότυπο υπάρχει;
  4. Τα 12 νμ χωρικά ύδατα αν ανακηρυχτούν απο τον Πασαρέλα θα είναι μεγάλο χαρτί για το ΝΑΤΟ. Ο Μίνι Κούλης Πασαρέλας δεν μπορεί να διαπραγματευτεί αυτά τα θέματα. Ο Ερντογάν θα τον φάει με τη ζελατίνα!
  5. Αν δεν λυθεί το πολιτειακό στη Κύπρο και δεν αποδεχτεί η Τουρκία την ΑΟΖ της Κύπρου κατά το διεθνές δίκαιο, καμμία μοιρασιά δεν μπορεί να γίνει. Το 50-50 ο Ερντογάν να τα ξεχάσει. Δεν θα καταργήσουμε την επιστήμη και το διεθνές δίκαιο.
O Ιμπραήμ Σαχήν και το αφεντικό του παπαρολογούν και να πάνε στο πανεπιστήμιο να τους τα μάθουν. Φτάνει με τις αγραμματοσύνες τους. Μας τα πρήξανε. Είπαμε δεν έχει σημασία το μέγεθος της συστάδας των νησιών του Καστελόριζου στον υπολογισμό της Ελληνικής ΑΟΖ αλλά η θέση τους.
Πρέπει στη Τουρκία να καταλάβουν, πως πρέπει να μάθουν πως σκέφτονται και οι άλλοι για αυτούς. Οι φανατισμοί είναι για τους χαζούς. Δηλαδή, το να καεί μια σημαία άλλου κράτους στην Ελλάδα δεν είναι κάτι κακό αλλά στη Τουρκία μπορεί να είναι. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία. Εχουμε άλλους νόμους και άλλη κουλτούρα. Δεν μπορείς να πείς στον άλλο τι να κάνει και τι όχι, στο έδαφος του, θα σε νομίζουν για γέρο. Η Κωνσταντινούπολη ανήκει στη Τουρκία και με την Αγία Σοφία μπορεί να κάνει ότι θέλει. Απο κεί και πέρα όμως ο καθένας μπορεί να μένει στις απόψεις του. Και οι απόψεις έχουν κόστος…
Το τζαμί στην Ελλάδα όσο εύκολα ανοίξει τόσο εύκολα θα κλείσει. Είναι πρόβλεψη αυτό. Ο Μητσοτάκης έχει χρέος στα εσωτερικά θέματα.