Κυριακή, Αυγούστου 23

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ – ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 112 – ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Ολονύχτια επιφυλακή στη Μάνη
Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στη Μάνη, καθώς οι φλόγες που ξέσπασαν από το μεσημέρι του Σαββάτου στη δασική περιοχή Λαγκάδια μαίνονται ακόμη, παρά τις έντονες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Νωρίτερα μάλιστα, απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι πέντε οικισμών. Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει μεγάλη περίμετρο, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, όμως οι Αρχές δεν εφησυχάζουν σε καμία περίπτωση και παραμένουν σε επιφυλακή.

Με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή σε όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».
Μάλιστα η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που ο καπνός που σκέπασε την περιοχή, ήταν ορατός από το διάστημα και καταγράφηκε από τον δορυφόρο της NASA, Suomi NPP, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που ανάρτησε στο Twitter, το meteo.
Ο πυκνός καπνός από τη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη περίπου 1 ώρα μετά την έναρξή της ήταν ορατός από το διάστημα και καταγράφηκε από τον δορυφόρο της NASA Suomi NPP

Εικόνα


H φωτιά στη Μάνη έχει «σπάσει» σε τρία πύρινα μέτωπα, τα οποία έχουν έκταση αρκετών χιλιομέτρων. Στην περιοχή μάλιστα μεταβαίνει ειδικό κλιμάκιο για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.







Στο μεταξύ στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που καίει από το απόγεμα, η Πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της και επί τόπου επιχειρούν 155 πυροσβέστες, εκ των οποίων 49 σε πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 47 οχήματα.

Μία ακόμη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λακωνία και συγκεκριμένα σε δασική περιοχή στο Γεράκι του Δήμου Ευρώτα. Στο σημείο αυτό επιχειρούν 29 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπορο τμήμα, εννέα οχήματα και δυο αεροσκάφη.

 https://www.zougla.gr/greece/article/oloniktia-epifilaki-sti-mani