Σάββατο, Αυγούστου 29

Ξέσπασε η 24χρονη που ταξίδεψε με κορωνοϊό στη Σαντορίνη – «Συγγνώμη, ήθελα να ξεσκάσω» – «Αμφιβάλλω αν υπάρχει ο ιός» τα λόγια της μητέρας της

1
Μετανιωμένη εμφανίζεται τώρα η 24χρονη νεφροπαθής, η οποία παρά το γεγονός ότι βρέθηκε θετική στον κορονοϊό αγνόησε αγνόησε κάθε σύσταση και οδηγία του ΕΟΔΥ και ταξίδεψε με το πλοίο για τη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η 24χρονη φαίνεται να έχει καταλάβει το λάθος της και ζητά συγγνώμη. Μάλιστα, με τρεμάμενη φωνή κάνει λόγο για μια παρόρμηση της ηλικίας.

«Θέλω να ζητήσω μια δημόσια συγγνώμη απ΄όλους δεν ήταν κάτι εσκεμμένο, ήταν μια παρόρμηση της ηλικίας». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη που καταλαβαίνοντας το μέγεθος της αδιανόητης απερισκεψίας της, την έπιασαν τα κλάματα μιλώντας στο Star.
«Επειδή έχω πολλά χρόνια το θέμα υγείας δεν ήταν και πάρα πολύ εύκολο να μετακινούμαι και επειδή τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία, ήθελα να ξεσκάσω» συμπληρώνει.
Η 24χρονη πάσχει από νεφροπάθεια και κάνει τακτικά αιμοκαθάρσεις. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι της είχε τηλεφωνήσει στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και της είπαν πως μπορούν να κάνουν αιμοκαθάρσεις αρκεί πρώτα να κάνει το τεστ για τον κορονοϊό.

Για τον λόγο που επέλεξε να κάνει το ταξίδι πριν κάνει το τεστ η 24χρονη είπε πως «επειδή δεν είχα κανένα σύμπτωμα, ούτε βήχα, ούτε τίποτα. Πίστευα ότι δεν είμαι θετική στο ιό και επέλεξα να ταξιδέψω».
Στο τρένο προς της Αθήνα όμως ενημερώθηκε από το νοσοκομείο πως είναι θετική και πρέπει να μπει σε καραντίνα. Τότε η ίδια όχι μόνο έκρυψε ότι νοσεί αλλά αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι της σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Σε ερώτηση για το αν μέσα στο πλοίο φορούσαν μάσκες η κοπέλα απάντησε: «Ναι από την ώρα που μπήκαμε και καθ΄όλη τη διάρκεια δεν τις βγάλαμε καθόλου».
Δυο ώρες πριν φτάσουν στο λιμάνι της Σαντορίνης το νοσοκομείο ενημερώθηκε για το επιβεβαιωμένο κρούσμα και αμέσως οι αρχές κινητοποιήθηκαν, ενώ το προσωπικό του πλοίου περιόρισε τη νεαρή και τον συνταξιδιώτη της σε μια ειδική καμπίνα.
Στο λιμάνι του νησιού περίμενε το λιμενικό με την 24χρονη να επιστρέφει στον Πειραιά και να μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Μητέρα της 24χρονης: «Αμφιβάλλω αν υπάρχει ο ιός»
«Με τόσα που ακούμε, αμφιβάλω πια για το αν υπάρχει ο κορονοϊός», δήλωσε συγκεκριμένα η μητέρα στην εκπομπή «Live News»

Η μητέρα της 24χρονης υποστήριηξε στο Mega, «Μπορεί να είναι 24 χρόνων αλλά το παιδί, επειδή πέρασε πολλά ήταν πολύ σκασμένο, ήθελε να φύγει ρε παιδί μου. Τώρα το έκανε, δεν αλλάζει. Θα υποστούμε τις συνέπειες, αλλά θέλω να μου πουν πότε είπαν στο παιδί όταν φτάσει στην Αθήνα να πάει κατευθείαν στο Αττικό».
«Έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, καθοδόν στο τρένο ενημερώθηκε ότι το τεστ είναι θετικό, μέχρι εκεί, ούτε να μείνει στην Αθήνα ούτε να πάει στο Αττικό, τίποτα. Δεν είχε συμπτώματα, δεν είχε πυρετό, της έβαζαν θερμόμετρο κάθε πέντε λεπτά. Τους πήραν με ασθενοφόρο, το είχαν έξω στα παγκάκια, έχω την απαίτηση να γίνει και δεύτερο τεστ, γιατί το Ιπποκράτειο είναι γνωστό ότι έχει κάνει πολλά λάθη σε αυτόν τον τομέα», προσέθεσε.
«Με τόσα που ακούμε, είμαστε αμφίβολοι πια για το αν υπάρχει ο κορονοϊός. Χωρίς συμπτώματα, δεν καταλαβαίνω πως βγήκε θετικό το τεστ. Το πρώτο λάθος έγινε από το Ιπποκράτειο. Έβαλαν το παιδί για αιμοκάθαρση πριν 3 μήνες, γιατί δεν του έκαναν τεστ κορονοϊού πρώτα;», διερωτήθηκε σε έντονο ύφος η μητέρα.
«Γιατί στο λιμάνι του Πειραιά δεν της έκαναν τεστ κορονοϊού;», επέμεινε.
«Απαιτώ να γίνει επανάληψη του τεστ στην κόρη μου. Της είπαν απλώς ότι είναι θετική, δεν της είπαν τίποτα άλλο. Δεν πήρε οδηγίες», κατέληξε.makeleio.gr/