Παρασκευή, Αυγούστου 21

Ερντογάν: «Ανακαλύψαμε κολοσσιαίο κοίτασμα 320 δισ. m³ φ.α. στη Μ.Θάλασσα - Έρχονται κι άλλα στην Α.Μεσόγειο»

Ερντογάν: «Ανακαλύψαμε κολοσσιαίο κοίτασμα 320 δισ. m³ φ.α. στη Μ.Θάλασσα - Έρχονται κι άλλα στην Α.Μεσόγειο»
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε τον εντοπισμό κολοσσιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα από τις γεωτρήσεις που διεξήγαγε το γεωτρύπανο Fatih τις τελευταίες 40 ημέρες. Χαρακτήρισε δε ως μια νέα πόρτα που ανοίγει ο Αλλάχ στην Τουρκία το όλο εγχείρημα και προέβλεψε ότι θα υπαρξουν κι άλλα τέτοια κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο, εννοώντας προφανώς τις έρευνες του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.​
Πιο αναλυτικά:

«Η ενέργεια, εκτός από το βασικό στοιχείο της ανάπτυξης, έχει μεγάλη σημασία για την εδραίωση της εθνικής ανεξαρτησίας» ενός κράτους, ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μεσημέρι της Δευτέρας, σε δηλώσεις του για την «ανακάλυψη» της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα.
«Η Τουρκία έχει κάνει τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα”, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφέροντας πως η ανακάλυψη κοιτάσματος 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου έγινε από το γεωτρύπανο Fatih, στο θαλάσσιο τομέα “Δούναβης-1″, σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων βόρεια από την παραλιακή πόλη Ζόνγκουλντακ, κοντά στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Τουρκίας με την Βουλγαρία, στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Αναμένεται να βρεθεί μεγαλύτερο. Αυτό είναι ένα μέρος του κοιτάσματος που βρέθηκε. Περιμένουμε αντίστοιχες καλές ειδήσεις και στην ανατολική Μεσόγειο. Θα εκδώσουμε κι άλλες άδειες για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο».
«Πίσω από όλα τα παιχνίδια που παίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο, υπάρχει ένας αγώνας για την κατανομή των ενεργειακών πόρων», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Η απάνθρωπη παγκόσμια τάξη, που θεωρεί μια σταγόνα πετρελαίου πιο πολύτιμη από το αίμα ενός ανθρώπου, εξακολουθεί να βασιλεύει. Εμείς πάντα λέμε πως ο άνθρωπος είναι πάνω απ' όλα. Πρώτα απ' όλα ο νόμος και η δικαιοσύνη. Ο Αλλάχ έχει ανοίξει μια πόρτα για εμάς σε ένα εντελώς διαφορετικό μέρος, με έναν άνευ προηγουμένου πλούτο. Παρόμοιες πηγές θα ανοίξουν για εμάς και αλλού στο μέλλον» συνέχισε ο Ερντογάν.
«Αναλάβαμε την πρόκληση να κάνουμε μόνοι μας επιχειρήσεις γεώτρησης. Μαζί με το γεωτρύπανο Φατίχ, το οποίο δούλεψε στη Μαύρη Θάλασσα, έχουμε και τα Γιαβούζ και Κανουνί, που μας έχουν καταστήσει μια από τις κυρίαρχες χώρες του κόσμου σε αυτό τον τομέα» ανέφερε στη συνέχεια ο Ερντογάν.
Και συνέχισε, κάνοντας αναφορά και στη Μεσόγειο: «Ελπίζω πως θα έχουμε καλά νέα και από τη Μεσόγειο. Θα επισπεύσουμε τις διαδικασίες εκεί ως το τέλος της χρονιάς, με την ενεργοποίηση του Κανουνί, που βρίσκεται σε φάση συντήρησης. Έχουμε κάνει 9 γεωτρήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα με τα Γιαβούζ και Φατίχ. Δεν θα σταματήσουμε και δεν θα ξεκουραστούμε, μέχρι να γίνουμε ένας ξεκάθαρος εξαγωγέας ενέργειας. Θα συνεχίσουμε προς την επίτευξη των στόχων μας, χωρίς να αφήσουμε κανέναν να καταπατήσει τα δικαιώματά μας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει για άλλη μια φορά να δει πως προδίδει τις αρχές της, χάρη στα διπλά στάνταρ με τα οποία αντιμετωπίζει εμάς και την Ελλάδα. Όλοι όσοι στέκονται απέναντί μας σε αυτό το θέμα, ειδικά στην Ελλάδα, γνωρίζουν πως έχουμε δίκιο. Δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνάει πως όλοι αυτοί οι χαζοί χάρτες που κυκλοφορούν κατά καιρούς και δεν έχουν καμία αξία, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην Ένωση, μέρα με τη μέρα».
κατά καιρούς και δεν έχουν καμία αξία, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην Ένωση, μέρα με τη μέρα».
https://www.aetos-apokalypsis.com/2020/08/erntogan-o-allah-anoixe-porta-ploytoy-se-emas-entopisame.html