Δευτέρα, Αυγούστου 31

ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ...---Χείμαρρος Αντετοκούνμπο! «Ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει στον δρόμο λόγω του χρώματός του»

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει 28 πόντους και 17 ριμπάουντ, οι Μπακς τελείωσαν τη σειρά με τους Μάτζικ επικρατώντας με 118-104.
Τα «Ελάφια» ολοκλήρωσαν τη σειρά με τους Μάτζικ στο 4-1 και προχωρούν πλέον στους ημιτελικούς της Ανατολής, εκεί που τους περιμένουν οι Μαϊάμι Χιτ μετά τη «σκούπα» στους Πέισερς.

Ο Ελληνας MVP μίλησε στο τέλος του παιχνιδιού για το μποϊκοτάζ και τις αντιδράσεις στο ΝΒΑ, ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso και τον Γιώργο Σηφάκη, τόνισε ότι στην Ελλάδα τον στηρίζουν. Ακόμη, ο «Greek Freak» μίλησε για την απόφαση της μη διεξαγωγής του αγώνα προ ολίγων ημερών, αλλά και για την επικοινωνία με τον πατέρα του Τζέικομπ Μπλέικ, ο οποίος αφού πυροβολήθηκε αναίτια επτά φορές από αστυνομικό έμεινε ανάπηρος. Αναλυτικά τόνισε:
«Αν θέλεις πραγματικά να πετύχεις κάτι, μπορείς. Καταφέραμε να βρούμε το τηλέφωνο της οικογένειας του Μπλέικ μέσα σε 30 λεπτά. Ήρθαμε κοντά σαν ομάδα, κάτσαμε σε έναν κύκλο και μιλήσαμε με τον πατέρα του. Εκείνος συγκινήθηκε και μας είπε πόσο σπουδαίο ήταν αυτό που κάναμε εκείνη τη μέρα για την οικογένειά του. Αυτό για μένα είναι κάτι μεγαλύτερο από το μπάσκετ. Θα έρθουν παιχνίδια που θα βάλεις 30, 35 ή 50 πόντους, αλλά μια τέτοια στιγμή δεν πρόκειται να την ξεχάσεις» ανέφερε ο «Greek Freak» συνεχίζοντας: «Όταν πρωτοήρθα στο ΝΒΑ ο Καρόν Μπάτλερ με είχε συμβουλεύσει όταν κυκλοφορώ στον δρόμο να μη φοράω κουκούλα. Τότε δεν καταλάβαινα γιατί το έλεγε, τώρα όμως καταλαβαίνω. Είμαι επτά χρόνια τώρα εδώ και ο αδερφός μου μεγάλωσε εδώ. Είχαμε πολλές συζητήσεις, είναι σκληρό. Ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει στον δρόμο λόγω του χρώματός του. Φοβάσαι για τη ζωή σου και αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι τρομακτικό να μεγαλώνεις έναν γιο και να έχεις οικογένεια. Δεν νιώθω ότι θα πρέπει να φοβάμαι συνέχεια για το παιδί μου. Απλά προσπαθώ να το εκπαιδεύσω όσο καλύτερα γίνεται».
Όσο για τον αντίκτυπο της κίνησης των Μπακς στην Ελλάδα; «Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει στην Ελλάδα. Δεν είμαι ούτε στο facebook ούτε στο Instagram ούτε στο twitter. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μας εδώ, στο Ορλάντο. Σίγουρα ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που στηρίζουν εμένα, την οικογένειά μου και την ομάδα, αλλά δεν έχω δει τα μηνύματα που μου έχουν έρθει».
Πηγή: Espresso