Κυριακή, Αυγούστου 2

Τελικά ... Θέλει πολλή Αρετή και πολλή Τόλμη η ... Ελευθερία....


ΤΩΡΑ αποκαλύπτονται οι προτιμήσεις και οι προτεραιότητες της εξουσίας...


Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία αγαπητοί συνέλληνες!!!
Ο πολύς κόσμος όμως, δεν θέλει και δεν επιθυμεί επ’ ουδενί την ελευθερία του, γιατί τους γεννά … υποχρεώσεις…
Προτιμάει την ασφάλεια της φυλακής που του προσφέρουν οι εκάστοτε κυβερνώντες νεοταξίτες με περιορισμένες μεν ανέσεις, αλλά … τουλάχιστον σίγουρες… έστω προς το παρόν...
Καφεδάκι, τσιπουράκι, κανά ματσάκι, μπανάκι το καλοκαιράκι, καμιά βολτίτσα, και μπόλικο σπίτι…
Και ει δυνατόν, ΜΟΝΟΙ μας χωρίς άλλη παρέα...
Επίσης του προσφέρουν το δικαίωμα να γκρινιάζει «δείχνοντας με το χέρι του τι πάει στραβά»...
Μόνο που αυτό το χέρι, δείχνει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση που εκείνος θεωρεί με το πειραγμένο του μυαλό, ΕΚΤΟΣ πάντως του εαυτού του.
Άνετο και πολύ βολικό για όποιον πηγαίνει για ύπνο χωρίς τύψεις… και χωρίς καν σκέψεις…
Καλά για αυτοκριτική δεν συζητάμε….
Άγνωστη και σαν λέξη….
Οι νεοταξίτες –ένθεν κακείθεν- εδώ και αρκετά χρόνια μας έχουν μελετήσει πολύ καλά κι έχουν διαμορφώσει επιμελώς αυτό το προφίλ του νεοέλληνα καλοπερασάκια, μέσω κοινωνικής χειραγώγησης, ώστε να καλύπτει την πλειοψηφία των πολιτών….
Τίποτα δεν είναι τυχαίο…
Γιατί στην πραγματική Θειανθρώπινη φύση, η αναζήτηση της Αλήθειας και η προάσπιση του Δικαίου είναι έμφυτη από μόνη της.
Στον …  διαμορφωμένο και μεταλλαγμένο όμως, σύμφωνα με το κοινωνικό κι εκπαιδευτικό σύστημα του ψευτορωμαίικου, όσοι ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ στην … «αληθινή Θειανθρώπινη Φύση», είναι οι επικίνδυνοι που …«αποκλίνουν» και πρέπει να Στοχοποιηθούν και να Διωχθούν με κάθε τρόπο….
Όλες αυτές οι κρίσεις, όπως αυτή η … εικονική ή μισοπραγματική πανδημία, αποκαλύπτουν και ΞΕΒΡΑΖΟΥΝ με ΘΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ τα κρυμμένα επί χρόνια σκουπίδια και την σαθρότητα της σύγχρονης κοινωνίας μας.
Αποκαλύπτονται οι προτιμήσεις και οι προτεραιότητες της εξουσίας, της κοινωνίας, των ατόμων αλλά και των μελών ακόμη και του κλήρου.
Με κάτι τέτοια γεγονότα, «ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι, κοσκινίζεται ο κόσμος», όπως έλεγε πολύ σοφά ο Άγιος Παΐσιος… και μας ΞΑΝΑΘΥΜΗΣΕ ο σεβασμιώτατος Μόρφου Νεόφυτος…
Η δική μας σταύρωση έχει ήδη αρχίσει και ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ στην βέβαιη ΑΝΑΣΤΑΣΗ μας με την ΑΝΩΘΕΝ επίβλεψη τους αναστάντος Χριστού…
Ο Χριστός να μας δίνει φώτιση  να αποφεύγουμε την ... ΣΥΓΧΥΣΗ που εσκεμμένα διασπείρουν και να σκεφτόμαστε και να αντιδρούμε σωστά και σοφά σε όσα μας συμβαίνουν!!!
Κωνσταντίνος Μίχος    

 https://shmantikanea.blogspot.com/