Τρολάρουν την κοινωνία οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι πολυτελείας

Τι άκουσε ο Μαγκριώτης
ΑΔΕΔΥ>Έχουμε ελλείψεις υπαλλήλων, πρέπει να γίνουν προσλήψεις

Για όσους δεν το κατάλαβαν, πλέον έχουμε και δημοσίους υπαλλήλους πολυτελείας οι οποίοι λόγω Covid-19 κάνουν ότι δουλεύουν από τα σπίτια τους.
“Δουλεύουν” κανονικά όλη την υπόλοιπη κοινωνία με την ανοχή της μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης.
“Δουλεύουν” ψιλό γαζί τους χιλιάδες ανέργους της εστίασης και του Τουρισμού οι οποίοι τρέμουν το χειμώνα που έρχεται.
Ακόμη και ο Γιάννης Μαγκριώτης-πολλά χρόνια Πασόκος-αγανάκτησε με τη συνέντευξη του υψηλόβαθμου συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ.
Γράφει λοιπόν ο πρώην υπουργός>
Μαύρο χιούμορ ή άγριο δουλεμα;
Στο αυτοκίνητο άκουγα την συνέντευξη ενός υψηλόβαθμου συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ (Τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων), και δεν μπορούσα να καταλάβω, αν πίστευε ότι, με αυτά που έλεγε υπερασπίζεται την δημόσια διοίκηση και τους δημόσιους υπαλλήλους, ή έκανε χιούμορ.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν εξυπηρετούνται οι πολίτες στην εποχή της πανδημίας, απάντησε: “Ναι οι πολίτες εξυπηρετούνται, όπως πάντα”.
Σε ερώτηση, αν και με τις άδειες “ειδικού σκοπού” πολλών υπαλλήλων, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, απάντησε: “Κανένα πρόβλημα, όσοι έρχονταν εξυπηρετούνταν”
Σε άλλη ερώτηση, αν έχει την ίδια γνώμη και ο αρμόδιος υπουργός, απάντησε: “Ναι εξέφρασε δημόσια και στην συνάντηση που είχαμε μαζί του, την ικανοποίησή του”.
Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ό,τι, οι ακροατές διαμαρτύρονται ότι τηλεφωνούν και κανένας δεν σηκώνει το τηλέφωνο όπως και στην ΔΕΗ και σε όλες σχεδόν τις ΔΕΚΟ, απάντησε: “Έχουμε ελλείψεις υπαλλήλων, πρέπει να γίνουν προσλήψεις”.
Νομίζω ότι, αν τα πάρεις ως χιούμορ, παρ’ ότι μαύρο, βγάζει γέλιο.
Πιστεύω ότι, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα αγανακτούσαν, αν τον άκουγαν, γιατί η αξιοπρέπειά τους δεν θα τους επέτρεπε να τα αποδεχθούν.
Κλείνοντας ο συνδικαλιστής είπε και την γνωστή ατάκα: “Χρειάζεται εκσυγχρονισμό η δημόσια διοίκηση”, και εγώ ησύχασα, αφού κατάλαβα ότι, ήταν πιστός στην κυβερνητική.
Μπράβο στην κυβέρνηση, πέτυχε εκεί που απέτυχαν όλες οι προηγούμενες.
Γιατί όμως παρόλα τα 10 μνημονιακά έτη οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι επιβίωσαν με την ανθεκτικότητα κατσαρίδας;
To Koυρδιστό Πορτοκάλι είχε αποκαλύψει πολύ νωρίς και πολύ παραστατικά τον λόγο της αποτυχίας των Μνημονίων.
Φιλοθέη 2011.
Ο Μπομπ Τρα, μόνιμος αντιπρόσωπος του IMF στην Αθήνα, κατοικούσε αρχικά σε ένα διαμέρισμα της Φιλοθέης το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατρέψει σε φρούριο. Ακόμη και το κροτάλισμα των εξατμίσεων από τα παπιά των delivery boys που ακούγονται στο βάθος πίσω από τις φυλλωσιές προκαλεί κόκκινο συναγερμό.
Οι άνδρες ασφαλείας τινάζονται σαν αιλουροειδή, κάποιοι από δαύτους φοράνε τις μάσκες του χημικού πολέμου ενώ κάποιοι αλλοι ξαπλώνουν πίσω από τον μαντρότοιχο με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Χαλαρώνουν μόνο όταν ακούσουν τον επικεφαλής να τους φωνάζει
-Πιτσαδόρος ρε χαιβάνια, δεν είχατε πιτσαδόρο στα χωριά σας;
Ένα βράδι δύο δημοσιογράφοι μεγάλης αθηναικής εφημερίδας επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο και να πάρουν συνέντευξη από τον σκληροτράχηλο Μπομπ Τρα.
Οι περίοικοι τους πήραν χαμπάρι και ειδοποίησαν την ασφάλεια. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, όσο χρειάζεται ένα κοράκι να σφυρίξει πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού στο πρόσταγμα «Θωμάς», η περιοχή γέμισε περιπολικά. Ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους, ο πλέον έμπειρος, κατάφερε να χαθεί στο σκοτάδι. Ο άλλος, πιο ψάρακλας, έδωσε μια και άρχισε να σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο σαν τον Ταρζάν για να μην τον εντοπίσουν τα όργανα. Έζησε ένα θρίλερ αλλά στο τέλος τα κατάφερε.

Ο Μπομπ σε αντίθεση με τον Πολ Τόμσεν και τις γνωστές περιπέτειές του με την Σουζάνα- της μεγάλης εγχώριας Τράπεζας- ζει στην Αθήνα μια αυστηρή, τυπική ζωή. Το χειρότερό του είναι οι διαρροές στα ΜΜΕ γι αυτό και έκανε ολόκληρο επεισόδιο με τον δημοσιογράφο του ΒΗΜΑτος Ζώη Τσώλη.
Ο ίδιος σε αραιά διαστήματα δέχεται να συναντήσει εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, ανθρώπους της αγοράς που λέμε και να κουβεντιάσει μαζί τους για τον αντίκτυπο των μέτρων.
Σε μία από αυτές τις συναντήσεις, ένα βράδι σε σπίτι της Φιλοθέης, ο Μπομπ Τρά έδωσε την δική του ανατριχιαστική μαρτυρία για το πως επιλέχθηκε το πετσόκομα μιθών και συντάξεων, μαζί με τα χυδαία χαράτσια που ακολούθησαν.
Η παράθεση των γεγονότων είναι σοκαριστική για το μέγεθος της ενοχής δύο εκ των πρωταγωνιστών της κόλασης που βιώνουμε. Των κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
-Δώσαμε (η Τρόικα) 3 εναλλακτικές στον κ. Παπακωνσταντίνου-άρχισε να διηγείται ο Μπομπ Τρα. H πρώτη ήταν να απολυθούν άμεσα 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ο Παπακωνσταντίνου που τον είχαμε στην άλλη άκρη του ακουστικού μας είπε «περιμένετε να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου». Ήμασταν στη γραμμή όταν μας μετέφερε την κάθετη άρνηση του τότε πρωθυπουργού, «με τίποτε, είναι ψηφοφόροι μας, αυτοί μας στηρίζουν».
Η δεύτερη εναλλακτική ήταν να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση μια καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων. Κι αυτό το αρνήθηκε με το ίδιο επιχείρημα «αυτοί μας στηρίζουν».
Η τρίτη και τελευταία εναλλακτική ήταν το κόψιμο μισθών και συντάξεων. «Ναι αυτή είναι η καλύτερη λύση…Αυτό να κάνουμε…» μας απάντησαν ομόφωνα οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Στην διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξής του στην Καθημερινή ο Βασίλης Ζήρας τον ρωτάει:
– Ποια ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευσή σας στη διάρκεια της παραμονής σας στην Ελλάδα;
– Θα ήθελα να έχω δει περισσότερα από τη χώρα και να τη γυρίσω. Δυστυχώς, είχα τέτοιον όγκο εργασίας, ώστε δεν υπήρχε χρόνος να δω την Ελλάδα. Δεδομένου δε ότι η κατάσταση ήταν όντως προβληματική, παρέμεινα κυρίως στο σπίτι μου και στο γραφείο μου στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά συνέπεια, μου έλειψε πολύ η καθημερινή επαφή με συνηθισμένους Ελληνες που θα μπορούσε να έχει κάνει πολύ ενδιαφέρουσα την παραμονή στη χώρα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε τεχνικό επίπεδο, η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν η λειτουργία της πολιτικής και της Δικαιοσύνης. Δεν πίστευα ότι λειτουργούσε καλά καμία από τις δύο.