Τετάρτη, Αυγούστου 5

Μάσκες. Aν δεν θέλουν να σωθούν, να μη σωθούν! Ας πεθάνουν για να μάθουν.


ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΨΕΙ
Στην επιδημιολογία, το social distancing δεν είναι κάτι νέο. Είναι βασική παράμετρος της επιδημιολογίας. Η χρήση μασκών μειώνει το μέγιστο social distancing ανά περίπτωση. Απορίας άξιο είναι γιατί αυτό δεν εφαρμόστηκε απο την αρχή στην Ελλάδα, σαν ελάχιστο μέτρο προστασίας όπως εγώ έλεγα (χρήση πάνινων που είναι οι φητνότερες) αλλά 5 μήνες μετά. Στο ΕΚΠΑ δεν ξέρουν απο αυτά προφανώς, όπως και απο συλλογικές μετρήσεις PCR που εγώ πάλι πρώτος πρότεινα. Οι προβλέψεις του ΕΚΠΑ και του Παν. Κρήτης για τον Κορωναϊό θα μείνουν στην ιστορία
σαν πλάκα στην Επιστήμη της επιδημιολογίας.
Στην Ιαπωνία οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές ούτε πρόστιμα πέφτουν αν δεν φοράς. Ολοι όμως ξέρουν πως πρέπει να φοράς και το κάνουν. Δεν το κάνουν τώρα αλλά απο μισό αιώνα πρίν. Ξέρουν το πιο απλό πράγμα του κόσμου, πως οι μάσκες εμποδίζουν την είσοδο σκόνης και ιών απο τη μύτη. Στην Ελλάδα μιλάνε για “συμβολική” χρήση, οι μαλάκες που δεν ξέρουν τι είναι το Ro.
Στην Ελλάδα είναι προφανές πως υπάρχουν λόγοι για να μη μετράνε καλά, κρούσματα και θανάτους πέραν του ότι είναι άσχετοι.
Ο κορωναϊός είναι ένα σοβαρό πρόβλημα πράγματι αλλά στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίσθηκε εξαρχής σωστά, γιατί ο Μητσοτάκης ήθελε να πουλήσει εμβόλια και φάρμακα. Η σχέση Νοvartis (υδροξυχλωροκίνης) και ΝΔ είναι μια κολώνια που κρατάει χρόνια. Οι συνωμοσιολογίες βοήθησαν πολύ την παραπληροφόρηση που προσφέρεται με 30 εκ. ευρώ απο τη κυβέρνηση των Τούρκικων ηλεκτρικών ποδηλάτων που πουλιούνται ακόμη χωρίς άδεια στα Χανιά.
BUSINESS ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ

Μετά απο 5 μήνες που τα έλεγα μαζί με άλλα, όλοι άλλαξαν άποψη και θέλουν μάσκες. Εγώ αυτά που έλεγα, τα λέω ακόμη. Kαι ο ΠΟΥ θέλει μάσκες αλλά και ο Donald, που θα χάσει τις εκλογές επειδή κάνει παρέα με βλάκες. Το εννοώ. Αστεία μπορεί να τα λέω αλλά…
Υπάρχουν πολλών ειδών μάσκες, πολλές απο τις οποίες προσφέρουν δροσιά, που έχουν διαφορετικές αποδόσεις προστασίας και λειτουργούν  και με διαφορετικό τρόπο. Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική στην υγεία αν δεν γνωρίζεις αυτά εκτός του να αγοράζεις εμβόλια απο την Αγγλία. Ο Μητσοτάκης όμως θέλει εκείνες τις μάσκες που ο κόσμος να μη μπορεί να φοράει με άνεση, για να υπάρχουν θύματα απο τον κορωναϊό αλλά και για το κόλπο των φαρμάκων και των εμβολίων που προωθεί. Θα έχετε καταλάβει πως ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου κάνει business με offshore απο πολλά χρόνια. Εχει μαζί του και τον Δημητριάδη  που είναι πολύ έμπειρος.
Στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι ρωτάνε για μάσκες τους γιατρούς, σαν να ρωτάς εμένα που φοράω παντελόνια αν ξέρω απο ράψιμο (μπορεί και να ξέρω αλλά εγώ δεν είμαι ο κανόνας). Οι μάσκες είναι θέμα φυσικών, χημικών, επιστήμης υλικών, coatings, μοντέλων και αριθμητικών εξομοιώσεων, μηχανικών δηλαδή δικό μου θέμα. Τα περί ΑΟΖ που γράφω είναι χόμπυ, άσχετα αν λαδώνω το κουνέλι σε όποια στάση θέλω γιατί και σε αυτό υπάρχει ασχετοσύνη.
Δεν μπορείς να έχεις στην επιτροπή για τον κορώνα υπαλλήλους εταιρειών φαρμάκων και μάλιστα αυτούς που δεν ήθελαν μάσκες και 5 μήνες μετά τις θέλουν (και να γελάς σαν χαζό που βγήκε απο το ντουλάπι).
Οταν έλθει ο καιρός θα σας πω τα καλύτερα. Τους αφήνω να εκτεθούν και καταγράφω… Open-mouthed smile 
Και δεν χρειάζονται βοήθεια σε αυτό... Και ξαφνικά φτειάχνουν ΝΕΕΣ ΜΕΘ! Surprised smile
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
Οσο μεγαλύτερη μαλακία κάνεις την πληρώνεις πιο νωρίς