Κυριακή, Αυγούστου 9

Έρημος ο Πόρος μετά τα περιοριστικά μέτρα

Έρημος ο Πόρος μετά τα περιοριστικά μέτρα
Τίποτα πλέον στον Πόρο δεν θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές του Αυγούστου, καθώς ελάχιστοι πλέον φαίνεται να είναι οι τουρίστες που κυκλοφορούν στους δρόμους του νησιού, που μοιάζει σαν να ερήμωσε μετά τα έκτακτα μέτρα λόγω της της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Το απόγευμα της Παρασκευής, κάτοικοι και επισκέπτες του Πόρου έλαβαν στα κινητά τους μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, το οποίο τους ενημέρωνε αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στο νησί και τους κάλεσε να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.
Μάλιστα χτες ήταν η πρώτη μέρα που τα καφέ, μπαρ και τα εστιατόρια έκλεισαν μετά τις 23:00 ενώ ελάχιστοι ήταν οι τουρίστες και οι ντόπιοι που κυκλοφορούσαν στους δρόμους το βράδυ και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω όλοι κυκλοφορούσαν με μάσκες, καθώς πλέον είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία πραγματοποιούσε εντατικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσει την πιστή τήρηση των μέτρων.

Προς το παρόν, στο νησί του Πόρου έχουν επιβεβαιωθεί 24 κρούσματα κορονοϊού, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς αναμένονται ακόμη αποτελέσματα από 130 τεστ.
Ειδικοί φέρεται να εξετάζουν την πιθανότητα η διασπορά του κορονοϊού να ξεκίνησε μετά από pool party, στο οποίο συμμετείχαν νεαρά άτομα.
Τέλος με επιστολή που απέστειλαν  στους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη οι εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι του νησιού ζητούν έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεών τους.newsbeast.gr