Σάββατο, Αυγούστου 8

Φαίνεται πως απ’ όλους τους ευρωπαίους, μόνο τους έλληνες ενοχλεί η υποχρέωση να φοράνε μάσκα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Nikos Rouspis
Ανάμεσα τους, ωστόσο, είναι αυτοί που φόραγαν την μάσκα του ρουφιάνου την περίοδο της Χούντας, όταν κατέδιδαν στην Αστυνομία τους γειτόνους τους, ότι είχαν συγγενείς κομμουνιστές.
Είναι επίσης αυτοί, που για μια ζωή, φόραγαν την μάσκα του δούλου, απέναντι στ’ αφεντικά, για να μην χάσουν το μεροκάμματο.
Είναι ακόμη κι’ αυτοί, που φόραγαν τη μάσκα του «λαδιάρη» και τάχωναν χοντρά σε πολεοδομίες και δασικές υπηρεσίες, για να νομιμοποιήσουν το αυθαίρετο και την περίφραξη της παραλίας στο εξοχικό τους.

Είναι και κάτι άλλοι, που κυκλοφορούσαν ευχαριστως με την μάσκα του «κερατά», προκειμένου τα εξωσυζιγικά γαμήσια της γυναίκας τους, να βοηθήσουν την επαγγελματική ή πολιτική τους ανέλιξη.
Είναι κι’ αυτοί, που εντός και εκτός Βουλής, φοράγανε την μάσκα της «αντρούκλας», για να κρύψουν τις ομοφυλοφυλικές τους σχέσεις.
Είναι και μερικές που φόρεσαν την μάσκα της ηθικής, καταγγέλνοντας για σεξουαλική παρενόχληση ανθρώπους, που τις έχωσαν σε θέατρα και τις έκαναν αστέρες σε κινηματογράφο και τηλεόραση.
Ειναι και κάτι άλλες, που ενώ κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής τους ζωής, δεν είχαν αφήσει ψωλή όρθια, τώρα φόρεσαν την μάσκα της πιστής χριστιανής και κάνουν τους μεγάλους σταυρούς.
Είναι κι’ άλλοι, είναι πολλοί, που φοράγανε διαφόρων ειδών μάσκες για να κάνουν, κάποτε, τη δουλειά τους, αλλά τώρα αρνούνται να φορέσουν τη μάσκα, για την προστασία της δικής τους και των γύρω τους από τον κορονοϊό.
Θάλεγα να επιμείνουν στην άποψη τους, να κολήσουν τον κοροναϊό και να ψοφήσουν, προκειμένου ν’ απαλλαγούν οι υπόλοιποι απ’ όλον αυτόν τον εσμό της υποκρισίας.
Εσείς τι λέτε άραγε?