Παρασκευή, Αυγούστου 28

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας
Την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας θα αυξηθούν, έκανε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, δήλωσε ότι είναι θετικό πως ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Δύο νεά εξεταστήρια στη Θεσσαλονίκη

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθούν δύο νέα εξεταστήρια για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, στα οποία τα τεστ που θα διενεργούνται θα είναι δωρεάν. Τα εξεταστήρια αυτά δημιουργούνται με αφορμή την αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην πόλη.
"Είχαμε μια ενημέρωση με τον κ. Αρκουμανέα για την πορεία των κρουσμάτων του κορωνοϊού ιδίως στην πόλη μας λόγω και της αύξησης του αριθμού κατά τη περίοδο του καλοκαιριού. Γίνονται διαρκείς έλεγχοι και στον δήμο και στην πόλη, υπάρχει εγρήγορση και παρότι ανησυχούμε βλέπουμε την κατάσταση με αισιοδοξία, γιατί είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας" υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.
Από την πλευρά του ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι: "λόγω της μεγάλης πίεσης που υπάρχουν αυτές τις μέρες στα νοσοκομεία της πόλης αποφασίσαμε με τον δήμαρχο να δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο νέα εξεταστήρια για τον Covid-19. Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τα σημεία στα οποία θα βρίσκονται τα κέντρα του ΕΟΔΥ."
Όπως σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας τα τεστ που θα πραγματοποιούνται θα είναι δωρεάν και θα υπάρχει συνεννόηση με τα νοσοκομεία έτσι ώστε τα κέντρα αυτά να λειτουργούν ως εξωτερικοί χώροι εξέτασης.
Τέλος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως οι νέοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει πέσει στα 36 χρόνια και σε συγκεκριμένες περιοχές μέχρι και στα 23 έτη, όπως είπε.
Πηγή: thestival