Πέμπτη, Αυγούστου 20

«Είναι σύμβολο καπιταλιστικής παρακμής»: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καλεί τους Βορειοκορεάτες να παραδώσουν τους σκύλους τους!

Κιμ Γιονγκ Ουν
Ελλείψει τροφίμων στη Βόρεια Κορέα, ο Κίμ Γιονγκ Ουν καλεί τους πολίτες της χώρας να παραδώσουν τα σκυλιά τους, με τους ιδιοκτήτες τους να φοβούνται πως θα θυσιαστούν για το κρέας τους!
Νέα... τρέλα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν;
Σύμφωνα με την Daily Mail, τον περασμένο Ιούλιο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δήλωσε πως η κατοχή σκύλου είναι παράνομη, καταγγέλλοντάς την ως «μολυσμένη τάση της αστικής ιδεολογίας»!

Μια πηγή, μάλιστα, μίλησε στην εφημερίδα της Νοτίου Κορέας, Chosun Ilbo, τονίζοντας: «Οι Αρχές έχουν εντοπίσει τα νοικοκυριά που έχουν σκύλους και τα αναγκάζουν να τα παραδώσουν ή θα τα κατασχέσουν βίαια και θα τα σκοτώσουν. Κάποιοι από τους σκύλους θα σταλούν σε κρατικούς ζωολογικούς κήπους ή θα πωληθούν σε εστιατόρια για κρέας»!
Πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ ανέφερε ότι το 60% των 25,5 εκατομμυρίων ανθρώπων της Βόρειας Κορέας αντιμετωπίζουν «εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων», οι οποίες επιδεινώθηκαν από τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο καθεστώς για τα πυρηνικά πυραυλικά προγράμματα. Το κρέας σκύλου θεωρείται εδώ και χρόνια λιχουδιά στην κορεατική χερσόνησο, αν και η παράδοση σταδιακά ξεθωριάζει στη Νότια Κορέα.
Όπως τονίζεται, πάντως, στο ίδιο δημοσίευμα, περίπου 1 εκατομμύριο σκυλιά εκτρέφονται σε αγροκτήματα για να καταναλωθούν στον Νότο, ενώ ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου εξακολουθεί να είναι βασικό μενού στον Βορρά, ωστόσο σε ειδικά εστιατόρια στην Πιονγιάνγκ. 
Η Chosun Ilbo τονίζει ότι οι ιδιοκτήτες των σκυλιών έχουν τρομοκρατηθεί, αλλά δεν έχουν και πολλές επιλογές...
https://www.gazzetta.gr/plus/diethni/article/1504754/einai-symvolo-kapitalistikis-parakmis-o-kim-giongk-oyn-kalei-toys-voreiokoreates-na-paradosoyn-toys