Δευτέρα, Αυγούστου 17

Αναστρέψιμο και μη αναστρέψιμο στη γεωστρατηγική. Τουρκία, Γερμανία, Ελλάδα και Ισραήλ.


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ. ΤΟΥΡΚΙΑ.
H ύπαρξη μιας διεθνούς συμφωνίας είναι γενικά μη αναστρέψιμη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απο κεί και πέρα η αλλαγή περιβάλλοντος και ισορροπιών μπορεί να παράγουν δεδομένα που αλλάζουν έμμεσα την αρχική κατάσταση της συμφωνίας και ακόμη να την ακυρώσουν, αφού θα της δώσουν λόγους να μη κρίνεται αναγκαία. Τα φαινόμενα αυτά παρατηρούνται στη Μεσόγειο, όπου τοπικοί πόλεμοι και συνομιλίες εκ του σύνεγγυς με κρυφά ή φανερά μνημόνια μειώνουν την επιβίωση διεθνών συμφωνιών για διάφορα θέματα.

Το  σημαντικότερο πρόβλημα είναι, πως για να αλλάξει μια συμφωνία πρέπει να το θέλουν και όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Αυτό θα δημιουργήσει αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ευνοημένους και σε ηττημένους που είναι οι λιγότεροι και οι ασθενέσθεροι. Λογικό είναι επομένως η  Τουρκία να οδηγείται με όσα πράττει σε απομόνωση και να μοιάζει με αναβράζον δισκίο.
Ενδιαφέρουσαν είναι και η προβολή ισχύος. Μια ομάδα ισχυρών συνεισφέρει λιγότερο στην επικοινωνία από ότι μια ομάδα νικημένων. Αυτό δημιουργεί ρήγματα στη μυστικότητα μιας υβριδικής επιχείρησης. Ο κόσμος στην Ελλάδα και στην ΕΕ συνειδητοποιεί το ρόλο του μεταναστευτικού κινήματος στον υβριδικό πόλεμο που έχουν στήσει Γερμανία -  Τουρκία και Κατάρ μετά το κόλπο με τα μνημόνια, κατά της ανταγωνιστικότητας πολλών κρατών της ΕΕ που έχει στόχο  την περαιτέρω άνοδο της Γερμανίας στο ευρωπαϊκό αποφασίζειν και πορεύεσθαι άνευ αντιπάλου. Και εδώ έχουμε διαβολή διεθνούς συμφωνίας που αφορά την ΕΕ.
ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ. Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΖΟΥΦΙΟΣ…
Ο εκτουρκισμός της Ελλάδας είναι το νόμισμα που έδωσε η Γερμανία στη Τουρκία για να κάνει στη Μεσόγειο και στην Αφρική όσα ο Χίτλερ δεν ολοκήρωσε ποτέ. Το Ισραήλ ακολουθώντας την τακτική του εμφανίζομαι όπου και όταν χρειάζεται, θα σοκαριστεί στο τέλος του δρόμου διαπιστώνοντας πως μερικά πράγματα όταν αποκτούν αντίκρυσμα δεν έχουν γυρισμό. Εκεί που το αναστρέψιμο δεν ήταν νόμος θα γίνει νόμος, ενώ το μη αναστρέψιμο θα παράγει φθορά αξιών και παραδόσεων κάνοντας μια Ανάσταση πιο σιγανή απο τη φωτιά που σβύνει, κάνοντας μια αναστροφή στην αναστροφή.
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Το παραπάνω διάγραμμα εξηγεί το πως η Τουρκία αντιμετωπίζει υβριδικά την Ελλάδα και την ΕΕ στα πλαίσια μιας ανανεωμένης γεωστρατηγικής ανάγνωσης και την απουσία γεωστρατηγικής απο Ελληνικής πλευράς. Η χώρα μας υστερεί
  1. στην ύπαρξη τεχνολογιών, παραγωγής και βιομηχανίας
  2. στην ιδιοκτησία των πρωτογενών πηγών λόγω των μνημονίων και των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας
  3. στη δημιουργία μειονοτήτων (εκτουρκισμός)
  4. στη δημιουργία πολιτιστικών δρώμενων στην Ελλάδα, μέσω των ΜΚΟ και τον ιδρυμάτων που αλλάζουν την παραδοσιακή κουλτούρα και τα έθιμα, δηλαδή τη συνισταμένη κρατική ταυτότητα. Ο κορωναϊός θα μπορούσε να είναι και αυτός ένα εργαλείο όπως και η κλιματική αλλαγή. Και τα δύο υφίστανται αλλά η διαχείριση είναι άλλο πράγμα…
Νομίζω πως σας έδειξα τι έχει προσφέρει το Μητσοτάκι στην Τουρκία και τη Γερμανία. Είναι ένας ευεργέτης!
Η ενέργεια στη γεωστρατηγική παράγεται απο τη δημιουργία αντιφάσεων και αταξίας απο λάθος χειρισμούς ενώ διαχέεται σε τοπικούς πολέμους. Αυτός όμως που έχει το μαχαίρι ξέρει και να κόβει. Οι τυφλοί δεν θα δούν μέχρι η ώρα να έλθει.
Η διπλωματία είναι το έργο για τον ασήμαντο. Ο Μητσοτάκης είναι μια παθητική ανάρτηση στην Ελληνική ιστορία. Να ξεκουμπιστεί και να διαγραφεί. Είναι λίγος και για την Ελλάδα και για όσα έρχονται.https://zcode-gr.blogspot.com/2020/08/blog-post_58.html