Κυριακή, Αυγούστου 23

Κεραμέως - σχολεία: Με μάσκα τα παιδιά από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο

Κεραμέως - σχολεία: Με μάσκα τα παιδιά από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο
.capital.gr
Να φορούν μάσκες όλοι οι μαθητές, από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, είναι η εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση την αποδέχεται.
"Την αποδεχόμαστε", ανέφερε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και παραπέμποντας για τις επιμέρους λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις της Δευτέρας.
Η υπουργός σημείωσε ότι η πρόταση των ειδικών είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό".
Για τα πανεπιστήμια τόνισε ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνηση ότι θα επιτρέπονται οι διαλέξεις μέχρι 50 άτομα, ωστόσο οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως.
Ως προς το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε ότι τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη, όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Όσον αφορά τις απουσίες, επανέλαβε ότι δικαιολογούνται μόνο σε τρεις περιπτώσεις: αν ο μαθητές φέρει τον ιό, αν μέλος της οικογενείας του έχει προσβληθεί ή αν ανήκει ο ίδιος ο μαθητής σε ευπαθή ομάδα.