Δευτέρα, Αυγούστου 10

Με υπογραφή Κούλη και επίσημα η Τουρκιά-«Νέα Μόρια» Μια Μουσουλμανική πολιτεία σε Ελληνικό έδαφος με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας! Μη ξεχάστε ηλίθιοι να ψηφίσετε Μητσοτάκη ....


Νοικιάστηκαν και αδειοδοτήθηκαν τα πρώτα 43 στρέμματα γης της νέας κλειστής δομής του ΚΥΤ Μόριας
Έναντι 39.000 περίπου ευρώ νοικιάστηκαν για το 2020 δυο αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 43 στρεμμάτων για τη δημιουργία προφανώς, της νέας κλειστής δομής της Μόριας. Τα ίδια χρήματα για το 2021 νοικιάστηκαν έναντι 93.200 περίπου ευρώ. Ποσό που αντιστοιχεί με ενοίκιο 180 ευρώ ανά στρέμμα το μήνα ή 2.160 ευρώ ανά στρέμμα το χρόνο.

Η σχετική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, και Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτη Μηταράκη και του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου, δημοσιεύτηκε χθες 6 Αυγούστου στο με αριθμό φύλλου 3300 δεύτερο τεύχος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Περιλαμβάνει δε και την άδεια χωροθέτησης και κατασκευής για την εγκατάσταση δομών προσωρινής υποδοχής.
Πρόκειται για ένα κτήμα που σύμφωνα με το ΦΕΚ «ευρίσκεται στη θέση Μάρμαρο της αγροτικής περιφέρειας Μόριας, στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης του Δήμου Μυτιλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Το ανωτέρω γεωτεμάχιο έχει εμβαδόν 9.500 τετραγωνικά μέτρα και αποτυπώνεται στο από Αυγούστου 2020 τοπογραφικό διάγραμμα».
Το δεύτερο κτήμα σύμφωνα με το ΦΕΚ «ευρίσκεται στη θέση Μάντζαρη της αγροτικής περιφέρειας Μόριας, στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης του Δήμου Μυτιλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Το ανωτέρω γεωτεμάχιο έχει εμβαδόν 33.659,17 τετραγωνικά μέτρα, και αποτυπώνεται στο από Ιουλίου 2017 τοπογραφικό διάγραμμα».
Για τη μίσθωση των κτημάτων έχει προβλεφθεί για το οικονομικό έτος 2020, ποσό 38.843,25 ευρώ και για το οικονομικό έτος 2021, ποσό 93.223,81 ευρώ.
Σύμφωνα με αυτοψία του «Ν» τα κτήματα που νοικιάστηκαν βρίσκονται σε επαφή με την υπάρχουσα δομή του ΚΥΤ της Μόριας ενώ αποτελούν κυρίως γη όπου έχουν εγκατασταθεί αιτούντες άσυλο, βόρεια της «πάνω πύλης» του ΚΥΤ.
Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
stonisi.gr
 https://hellas-now.com/varka-48-sto-lepetymno/