Τετάρτη, Αυγούστου 5

Καταγγελίες πως άμαχοι τραυματίες μεταφέρθηκαν από τη Συρία στην Τουρκία για θεραπεία και τους πήραν τα όργανα


Freepen.gr - Οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία τρομοκράτες στη ΒΑ Συρία, εκεί που ο Ερντογάν πήρε με την ανακωχή ό,τι απέτυχε με τα όπλα, καταγγέλλεται πως αφαιρούν τα όργανα αμάχων που τραυματίστηκαν κατά τον τελευταίο βομβαρδισμό που έπληξε την πόλη Serê Kaniyê (Ras al-Ain) με σκοπό να τα πουλήσουν.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές του Δικτύου Ροζάβα (Rojava Network) οι περισσότεροι από τους τραυματίες που εισήχθησαν στην Τουρκία για θεραπεία δεν επέστρεψαν ζωντανοί,
σημειώνοντας ότι οι μισθοφόροι της Τουρκίας σκοπεύουν να φέρουν τους τραυματίες στην Τουρκία με σκοπό να κλέψουν τα όργανα τους.

Οι οικογένειες των νεκρών ζήτησαν από οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον ΟΗΕ να ξεκινήσουν έρευνα για να σταματήσουν αυτές οι απάνθρωπες πράξεις και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για αυτά τα εγκλήματα.

Δυστυχώς σε μας δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Οι παλαιοί αναγνώστες θα θυμούνται τις δημοσιεύσεις μας με τις καταγγελίες για εμπόριο οργάνων από το ISIS στη Μοσούλη του Ιράκ αλλά και τη Συρία, ενώ υπήρχαν αναφορές για απαγωγές παιδιών στο Ιντλίμπ. Τα όργανα κατέληγαν όλα στην Τουρκία. Το φρικτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας συνεχίζεται, η διεθνής κοινότητα σιωπά.

https://www.printfriendly.com/p/g/nAUqag