Σάββατο, Αυγούστου 15

ΠΟΙΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ; Η ΕΥΡΩΠΗ ΒΑΦΤΙΣΕ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΈΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ “ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ” ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ…

1
Αποκάλυψη – βόμβα από το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, που απέκρυψαν πλήρως τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης υποβαθμίζουν πλήρως την ατζέντα και τα τεκταινόμενα στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της επιτροπής εξωτερικών της ευρωπαϊκής ένωσης, το ΚΥΠΕ αποκαλύπτει έναν απίστευτο εθνικό διασυρμό, που όμως αποτελεί ντροπή για την ίδια την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρέσβη της Ιταλίας στην επιτροπή πολιτικής ασφάλειας της ευρωπαϊκής ένωσης, Μάρκο Περονάτσι, αντί για κυρώσεις κατά της Τουρκίας που εισβάλλει σε χώρο ευρωπαΐκής κυριαρχίας, η επιτροπή συζήτησε μορατόριουμ για την εκμετάλλευση σε αμφισβητούμενες – όπως είπε – περιοχές!

Δηλαδή, η Ευρωπαΐκή Ένωση βάφτισε έναν χώρο Ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας, δηλαδή ευρωπαΐκής κυριαρχίας, ως «αμφισβητούμενη περιοχή«. Δηλαδή αντί για αλληλεγγύη, εισπράξαμε ακρωτηριασμό και γκριζάρισμα  της εθνικής μας κυριαρχίας! Με την επισήμανση μάλιστα ότι θα επιβληθεί και μορατόριουμ, δηλαδή απαγόρευσε σε κυρίαρχες ευρωπαϊκές χώρες, να εκμεταλλευτούν τον δικό τους χώρο, τα δικά τους κυριαρχικά δικαιώματα!
Και αυτή την εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, την πρωτοφανή εξέλιξη, που ισοδυναμεί με προδοσία κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, προδοσία της ίδιας της ύπαρξης της ευρωπαϊκής ένωσης, του ευρωπαϊκού δικαίου και της κοινωνικής αλληλεγγύης, τη μαθαίνουμε από το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων και όχι από την ελληνική κυβέρνηση ή τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η εθνική ήττα δεν είναι κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Η απόκρυψη όμως της ήττας, είναι εγκληματική πράξη, διότι απλούστατα δείχνει συνέργεια.  Και η κυβέρνηση δεν είναι απλά έκθετη, είναι υπόλογη για αυτό το έγκλημα απόκρυψης των πραγματικών γεγονότων από τον ελληνικό λαό.
Αναμένουμε λοιπόν από τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση, για να δούμε επιτέλους ποιοι εργάζονται για την Ελλάδα και ποιοι την προδίδουν.
Τέταρτο θέμα στην ατζέντα της δήθεν έκτακτης συνόδου που θα συζητούσε το θέμα της Τουρκίας!
Αντί να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, μας προέτρεψαν σε απευθείας διάλογο! Σα να μην είμαστε μέλος της ευρωπαΐκής ένωσης!
Πετώντας τις λέξεις «αλληλεγγύη, αποκλιμάκωση και διάλογος», η ΕΕ παρέπεμψε το θέμα της Τουρκίας για τις 27-28 Αυγούστου!
Μιλάμε δηλαδή για μία απάτη άνευ προηγουμένου. Έγραψαν την Ελλάδα στα παλιά τους τα παπούτσια όταν υποτίθεται ότι η Τουρκία παραβιάζει ευρωπαϊκό έδαφος και ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Αντίθετα, οι ευρωπαίοι αντί να καταδικάζουν την Τουρκία, συζήτησαν για τις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία, για την Βενεζουέλα, την Βολιβία, την έκρηξη στη Βηρυτό, την συμφωνία Ισραήλ – ηνωμένων αραβικών Εμιράτων, και κάπου ενδιάμεσα για την «κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο»!
Το τι ακριβώς είπαν για την Ελλάδα, είναι ακόμα πιο σοκαριστικό. Οι ευρωπαίοι συνιστούν να τα βρούμε πολιτικά, με απευθείας διάλογο! Δηλαδή στον βρόντο η ευρωπαΐκή αλληλεγγύη, η ευρωπαΐκή ένωση, οι ευρωπαϊκές συνθήκες, το ευρωπαϊκό δίκαιο, τα ευρωπαϊκά σύνορα και λοιπά. « Βρείτε τα μεταξύ σας!« Είπαν, εξομοιώνοντας τον θύτη με το θύμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με άλλη διπλωματική πηγή, που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, νωρίτερα η Ελλάδα είχε κυκλοφορήσει στο Συμβούλιο προσχέδιο καταδικαστικής δήλωσης προς την Τουρκία, η οποία περιείχε ρητή αναφορά σε κυρώσεις, ζητούσε άμεσο τερματισμό των ερευνών και καλωσόριζε τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η Γερμανία και άλλες χώρες μπλόκαραν τη δήλωση, και εξέφρασαν δυσφορία για τον χρόνο έλευσης της συμφωνίας, λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας για τις οποίες είχε μεσολαβήσει η Γερμανία. Το ελληνικό προσχέδιο έμοιαζε με αυτό της δήλωσης Ζοζέπ Μπορέλ της 13ης Ιουλίου. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη η Ελλάδα μπλόκαρε παρόμοια ανακοίνωση για τη Λευκορωσία, ανέφερε η διπλωματική πηγή.

Αναμένουμε λοιπόν την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία πρωτίστως οφείλει να απολογηθεί απέναντι στον ελληνικό λαό για τα ψέματα που διέδωσε περί έκτακτης τηλεδιάσκεψης δήθεν για τα ελληνοτουρκικά.
 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a0%ce%9f%ce%99%ce%95%ce%a3-%ce%9a%ce%a5%ce%a1%ce%a9%ce%a3%ce%95%ce%99%ce%a3-%ce%97-%ce%95%ce%a5%ce%a1%ce%a9%ce%a0%ce%97-%ce%92%ce%91%ce%a6%ce%a4%ce%99%ce%a3%ce%95-%ce%93%ce%9a%ce%a1%ce%99%ce%96/