Σάββατο, Αυγούστου 29

Καρδιακή προσβολή: Μήπως είσαι στην ομάδα υψηλού κινδύνου για έμφραγμα;

Καρδιακή προσβολή: Μήπως είσαι στην ομάδα υψηλού κινδύνου για έμφραγμα;
Η καρδιακή προσβολή ή έμφραγμα συμβαίνει όταν παρεμποδίζεται η ροή του αίματος στο μυ της καρδιάς. Συνήθως αυτό προκαλείται από συγκέντρωση χοληστερόλης, λίπους και άλλων ουσιών που σχηματίζουν μία πλάκα στις αρτηρίες που οξυγονώνουν την καρδιά, τις στεφανιαίες αρτηρίες.

Στένωση αρτηριών: Με ποια διατροφή θα την αποφύγουμε 
Ποιοι είναι οι παράγοντες που θέτουν κάποιον στην ομάδα υψηλού κινδύνου για έμφραγμα;

Η ηλικία

Οι άντρες πάνω των 45 και οι γυναίκες πάνω των 55 ετών κινδυνεύουν περισσότερο συγκριτικά με τους νεότερους ανθρώπους. Πάνω από το 83% αυτών που παθαίνουν καρδιακή προσβολή είναι 65 ετών ή μεγαλύτεροι.

Διαβήτης 

Η ινσουλίνη, μια ορμόνη που εκκρίνεται από το πάγκρεας, επιτρέπει στον οργανισμό να χρησιμοποιεί γλυκόζη, η οποία είναι μια μορφή σακχάρων. Εάν έχετε διαβήτη ή δεν παράγετε αρκετή ινσουλίνη –ή αν δεν ανταποκρίνεται κατάλληλα ο οργανισμός σας στην ινσουλίνη- έχετε αυξημένες πιθανότητες για καρδιακή προσβολή. Γενικά, ο διαβήτης, ειδικά αν δεν τον ελέγχετε, αυξάνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Άραγε φταίει η χοληστερίνη ή το ζάχαρο για τα καρδιαγγειακά; 

Οικογενειακό ιστορικό 

Εάν οι γονείς, αδέρφια ή παππούδες έχουν πάθει καρδιακή προσβολή πριν την ηλικία των 55 ετών για τους άντρες και 65 για τις γυναίκες, πιθανόν να έχετε αυξημένο κίνδυνο.

Υψηλή αρτηριακή πίεση 

Η υπέρταση γνωστός παράγοντας κινδύνου για καρδιοπάθεια. Μπορείτε να ελέγξετε την πίεσή σας ακολουθώντας μια πιο υγιεινή διατροφή, με άσκηση και διατηρώντας το βάρος σας στα φυσιολογικά επίπεδα.
Μήπως πάσχεις από υπέρταση και δεν το ξέρεις; Τι πρέπει να κάνεις 

Υψηλή χοληστερόλη

Ο κίνδυνος για έμφραγμα αυξάνεται όταν η αναλογία της ολικής προς την καλή χοληστερόλη είναι μεγαλύτερη από 5 προς 1. Τα ιδανικά επίπεδα της ολικής χοληστερόλης είναι κάτω από 200 mg/dL με την καλή χοληστερόλη πάνω από 60 mg/dL.
Οριστική λύση στα προβλήματα χοληστερίνης, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, δίνει ελληνικό πανεπιστήμιο 

Διατροφή με πολλά λιπαρά

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό για την καρδιά, World Heart Federation, εκτιμάται πως μια διατροφή με πολλά λιπαρά είναι η αιτία για περίπου το 11% των περιστατικών εγκεφαλικών και 31% στεφανιαίας νόσου παγκοσμίως.
εξαρτάται τα λιπαρά, Λίπη & Έλαια: Τα πιο Υγιεινά, τα πιο Ανθυγιεινά και οι Επιπτώσεις τους  

Παχυσαρκία, κάπνισμα και απουσία φυσικής άσκησης

είναι τρεις ακόμη παράγοντες που είναι πολύ γνωστό πως αυξάνουν σημαντικά –κυρίως εάν συνδυάζονται- τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους.
Πηγή: www.capital.gr 

~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Έχουμε 3 εξαιρετικά ισχυρούς ΦΥΣΙΚΟΎΣ συμμάχους στο πλευρό μας που συμβάλλουν στην καλή υγεία του καρδιαγγειακού μας συστήματος:

1) Το συνένζυμο Q10

αντιμετωπίζει αποτελεσματικότατα καρδιοπάθειες, αρρυθμίες, Στεφανιαία  νόσο, Πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, Υπέρταση, Στηθάγχη. Αυξάνει την ποσότητα του αίματος και του οξυγόνου στην καρδιά και αποτρέπει τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το CoQ10 αποτρέπει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία από το να συσσωρεύονται μαζί για να σχηματίζουν θρόμβους αίματος, και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

2) Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, λειτουργούν κατά της αθηρωμάτωσης, συντελούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού, στην απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών και στην πρόληψη των αρρυθμιών (συμβάλλει και κατά του άγχους) και τέλος 

3) Μία φόρμουλα υγιείας 

η απόλυτη λύση για τον καθαρισμό των αρτηριών και της αθηρωματικής πλάκας και την πρόληψη ενάντια και στην αρτηριοσκλήρωση, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες παρά μόνον οφέλη, η οποία αποτελείται από 3 συστατικά ανά κάψουλα:
 Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια), 
τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και 
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων. 
Για να αποκτήσετε και τα 3 ή ένα από τα 3 παραπάνω ΦΥΣΙΚΑ συμπληρώματα διατροφής, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Καρδιακή προσβολή: Ένα πρώιμο σημάδι εμφράγματος που ελάχιστοι γνωρίζουν  
Βλάπτουν την καρδιά πολύ περισσότερο από ο,τι μπορούμε να φανταστούμε
Ποια σημάδια «στέλνει» το σώμα πριν το έμφραγμα;
Έξι απλές αλλαγές σας γλιτώνουν από το έμφραγμα 
Ομοιότητες και διαφορές ενός εμφράγματος ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες 
Ασβέστωση ή Αποτιτάνωση αρτηριών: Δείκτης κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό
Ασβέστωση ή Αποτιτάνωση αρτηριών: Δείκτης κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό 
Βουλωμένα αγγεία, Αρτηριοσκλήρωση: Αιτίες, Συνέπειες και Αντιμετώπιση
Pinus Marinitus και Πυκνογενόλη: Το «tuboflo» των αρτηριών