Κορωνοϊός -ΠΟΥ: Προσπάθειες για ανοσία της αγέλης θα οδηγούσαν σε πολλούς θανάτους -Ασφαλέστερο το εμβόλιο

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΟ

Οι προσπάθειες να επιτευχθεί φυσική ασυλία της αγέλης θα ήταν επικίνδυνες και θα οδηγούσαν σε πολλούς θανάτους, στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού προειδοποιεί ο ΠΟΥ.
Αντίθετα, ο εμβολιασμός είναι μια ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική πορεία, όπως δήλωσε σήμερα η υψηλόβαθμη επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μαρία Βαν Κέρχοφ.«Η κατεύθυνση προς την οποία εργαζόμαστε... είναι να έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό
εμβόλιο που μπορεί να παρέχει προστασία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, έτσι ώστε ο ιός να μην έχει την δυνατότητα να μεταδίδεται. Εντούτοις, η προσπάθεια για μια φυσική ανοσία της αγέλης θα ήταν πολύ επικίνδυνη επειδή πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν», δήλωσε η Βαν Κέρχοφ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Εξάλλου, σε παλιότερες δηλώσεις της, η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία βαν Κέρκοβ σχολίασε ότι οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού φαίνεται να έχει αναπτύξει αντισώματα κατά του κορωνοϊού, εξηγώντας ότι οι ειδικοί ακόμη μαθαίνουν πόσο ισχυρή είναι η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων στον SARS-CoV-2 και πόσο καιρό διαρκεί.
Ανοσία στο 70% του πληθυσμού για να υπάρχει ασφάλεια έναντι του κορωνοϊού

Τουλάχιστον τα δύο τρίτα του πληθυσμού πρέπει να αναπτύξουν ανοσία ώστε αυτό να έχει νόημα, και αυτό, με τη σειρά του, χρειάζεται το εμβόλιο να γίνει με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με την αξιωματούχο της υγείας.

«Πιθανόν θα χρειαστεί περίπου το 65 έως 70% του πληθυσμού – σε αυτό το εύρος - να έχει προστατευτική ανοσία. Έτσι, για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους πληθυσμούς, αστικούς και αγροτικούς και ηλικιακές ομάδες, μπορεί κανείς να το κάνει περισσότερο με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μέσω ενός εμβολίου», δήλωσε η Βαν Κέρχοφ.

    Όλες οι ειδήσεις
    Χάικο Μάας: Είμαι πολύ ανήσυχος για την κλιμάκωση της έντασης Ελλάδας-Τουρκίας -Να βρεθεί διπλωματική λύση με κάθε τρόπο
    ΕΕ -Αυτοκίνητο: Νέοι κανόνες ασφαλείας σε όλα τα οχήματα -Τι θα περιλαμβάνει ο υποχρεωτικός εξοπλισμός
    Ο Ακάρ απειλεί την Ελλάδα: Ελάτε για διάλογο, αλλιώς θα ακολουθήσουν ανεπιθύμητες καταστάσεις
    Η Αλβανία χαιρετίζει την απόφαση της Ελλάδας να διευρύνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο -«Εχει το δικαίωμα, βάσει του Διεθνούς Δικαίου»
    Αερομαχίες: Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελληνικά -Εκνευρισμένη η Αγκυρα με την τετραμερή άσκηση στην Κύπρο
    Κορωνοϊός: 259 νέα κρούσματα και 6 θάνατοι σε ένα 24ωρο
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ygeia/perifereia-attikis-stirixi-prostasia-pandimia

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα