Σάββατο, Αυγούστου 15

ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ – ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟN ΦΕΤΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ – ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ (ΦΩΤΟ)

‘«Õœ” ≈œ—‘¡”Ãœ”  œ…ë”≈Ÿ” ‘«” »≈œ‘ œ’ ƒœŒœÀœ√…¡ (EUROKINISSI/ Ã…◊¡À«”  ¡—¡√…¡ÕÕ«”)
Η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου με ευλάβεια, κατάνυξη αλλά και την απαραίτητη προσοχή λόγω της πανδημίας. Οι εικόνες που φέτος βλέπουμε στην Τήνο δεν θυμίζουν σε τίποτα άλλες χρονιές, καθώς λόγω του κορωνοϊού, οι συνθήκες έχουν αλλάξει.
Αλλες χρονιές, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο, γέμιζε από πιστούς που πήγαιναν να προσκυνήσουν την εικόνα της Μεγαλόχαρης ή και να εκπληρώσουν κάποιο τάμα τους.

Ο κόσμος φέτος είναι εμφανώς λιγότερος, ενώ τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού τηρούνται με ευλάβεια. Οι πιστοί, που πάνε στον ναό φορούν τις μάσκες τους και φροντίζουν να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις από τους άλλους προσκυνητές, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Εξω από το ναό υπάρχουν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίοι φροντίζουν να μην εισέρχονται στο ναό, περισσότεροι πιστοί από το επιτρεπόμενο όριο, ενώ δεν αφήνουν να περάσει κάποιος που δεν φοράει μάσκα.
Παράλληλα, έχει γίνει πρόβλεψη ώστε οι πιστοί να μπαίνουν στον ναό από μία πόρτα και να εξέρχονται από μία δεύτερη.
Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση διασποράς του νέου κορωνοϊού, αποφασίστηκε να μην γίνει λιτανεία στον ιερό ναό του νησιού.



 makeleio.gr