Κυριακή, Αυγούστου 9

SZ: Η Ελλάδα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα 3.000 νησιών και νησίδων


Στην Ελληνοτουρκική διένεξη για τις γεωτρήσεις και τη διαμεσολάβηση της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, αναφέρεται σχόλιο της Süddeutsche Zeitung, το οποίο σημειώνει: «επειδή ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν φοβάται τους στρατιωτικούς κινδύνους, οι φρεγάτες των Τούρκων και των Ελλήνων ήρθαν επικίνδυνα κοντά.

Η Καγκελάριος κατάφερε να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δυο εταίρων του ΝΑΤΟ αλλά προφανώς την τελευταία στιγμή.

Από Σεπτέμβριο: Πουλάνε την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα (τα νησιά μας), κατάσχουν 300.000 πρώτες κατοικίες! Θα το δεχθούμε ..Το 2021 με απόφαση της Ευρώπης που αποδέχτηκε ο Μητσοτάκης η Ελλάδα  μπαίνει ξανά σε μνημόνιο με νέα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού.

Η Άγκυρα ανέβαλε προς το παρόν τις προκλητικές γεωτρήσεις της.

Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν.

Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της. Κάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη».

Επίσης σήμερα (30/7) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι:«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τη δουλειά που ξεκινήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας», η οποία μετατράπηκε σε τζαμί.

https://www.sofokleousin.gr/sz-i-ellada-prepei-na-apomakrynthei-apo-tis-sklires-theseis-tis-g?fbclid=IwAR2oPVWhmKHpDsCyiMO4ZdZY02k2ZGRyA77Kuj0EqvuLIZVPxn3T5VvQKQA


http://arxaiaithomi.gr/2020/08/05/28116/#more-28116