Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 3

Σας ανακοινώνουμε σήμερα την 3η του Σεπτέμβρη 2020 την ίδρυση του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος.


Ελληνικέ λαέ,

Δημοκράτες Πατριώτες!

Σας ανακοινώνουμε σήμερα την 3η του Σεπτέμβρη 2020 την ίδρυση του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος.
Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ανασυστήσουμε, να οργανώσουμε και να εκφράσουμε τον δημοκρατικό πατριωτικό χώρο, που παρέμεινε όλα τα τελευταία χρόνια πολιτικά ορφανός. Οι εθνομηδενιστικές, λαθρομεταναστολάγνες και ενδοτικές στα εθνικά θέματα ηγεσίες των ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν την πολιτική ηγεμονία στην ελληνική κοινωνία, επειδή εγκατέλειψαν συνειδητά και απροκάλυπτα την γραμμή της Εθνικής Λαϊκής Ενότητας, που είχε χαράξει στην μεταπολίτευση ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έδωσαν έτσι την ευκαιρία να επανέλθει θρασύτατα στο προσκήνιο η
κυρίαρχη μεταπρατική αστική τάξη της χώρας, που παρασιτεί ξεπουλώντας τα εθνικά μας συμφέροντα.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναπολούμε την διακήρυξη της Γ΄ Σεπτέμβρη του 1974, που εγκατέλειψαν όλοι οι επίγονοι του Ανδρέα Παπανδρέου και άφησαν το ΠΑΣΟΚ να παρακμάσει ως ημιτελές και αφομοιωμένο στο σύστημα πολιτικό υποκείμενο. Θλιβόμαστε που ο σφετεριστής του πολιτικού χώρου- εθνικός μειοδότης Τσίπρας- ξεπούλησε το όνομα, την εθνότητα και την γλώσσα της Μακεδονίας στους αλλοεθνείς παραχαράκτες της ελληνικής ιστορίας και έκανε σημαία του την Ρεπούση!

Το σημερινό κομματικό κατεστημένο έχει κοινή συμπληρωματική ομοιοπολική πολιτική συντήρησης του διεφθαρμένου και ξενόδουλου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας, επειδή έχει τα ίδια ντόπια και ξένα αφεντικά και λειτουργεί ως υπαλληλικό τους προσωπικό!

Ανατρέπουμε αυτή την ιστορικά επικίνδυνη πολιτική αντινομία συγκροτώντας τον Τρίτο Πόλο του πολιτικού συστήματος. Εντός των προσεχών ημερών, με την συνυπογραφή των ιδρυτικών μας μελών, καταθέτουμε την Διακήρυξη και το Καταστατικό στον Άρειο Πάγο και αποκτάμε επίσημη νομική μορφή.

Με την πρωτοβουλία μας καλύπτουμε το τεράστιο πολιτικό κενό που άφησαν τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, ως ακραία ενδοτικά στα εθνικά ζητήματα και ως παρακμιακοί και διεφθαρμένοι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί διαχείρισης της εξουσίας.

Εντελώς δημοκρατικά όλα τα ιδρυτικά μας μέλη είναι και μέλη του Εθνικού μας Συμβουλίου και θα εκλέξουν την Συλλογική μας Ηγεσία, την Κεντρική Επιτροπή των αυτοπροτεινόμενων στελεχών μας και την 50μελή Εκτελεστική Γραμματεία των τομέων πολιτικής. Είμαστε Κίνημα Βάσης και Αυτοοργάνωσης, οι δεσμοί μας είναι ηθικοί και ιδεολογικοί.

Δεν έχουμε αρχηγό και αυτό είναι μια καινοτόμα και πρωτοποριακή επιλογή! Από το αναποτελεσματικό και ενίοτε εθνικά επικίνδυνο αρχηγοκεντρικό μοντέλο του ενός και την κληρονομική ολιγαρχία και οικογενειοκρατία που δεν μας τιμά ως λαό, προχωράμε στην σιγουριά της συλλογικής ηγεσίας. Όλοι είμαστε ισότιμοι και όλοι συνυπεύθυνοι για την εφαρμογή της πολιτικής μας γραμμής. Η ατομική αξιοσύνη είναι για μας ταπεινότητα. Οι συνιστώσες δυνάμεις μας είναι δύο α) οι πιστοί στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και β) οι Δημοκράτες Πατριώτες ανεξαρτήτου πολιτικής διαδρομής.

Η απόσταση μας από σοβινιστικές, ναζιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και ταυτόχρονα από αναρχοεθνομηδενιστικές, σταλινικές και σοσιαλνεοφιλελεύθερες απόψεις, μας καθιστούν ενωτική δύναμη του Δημοκρατικού Πατριωτικού χώρου.

Δεχόμαστε στους κόλπους μας, εφόσον συμφωνούν με την Διακήρυξη και το Καταστατικό, ως φυσικά πρόσωπα όλους όσους θέλουν να συμπορευτούν με Προγραμματική Συμφωνία.

Δεν θα προχωρήσουμε σε εκλογική σύμπραξη με κόμματα και ομάδες. Η συμμετοχή μας στις επόμενες εκλογές θα είναι αυτόνομη και αυτοδύναμη με πλήρεις και αξιόμαχους συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών.

Με την ίδρυση μας θα σας ανακοινώσουμε και όλα τα ονόματα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, το κείμενο της Διακήρυξης Αρχών και Θέσεων καθώς και το Καταστατικό.

Πίσω μας δεν κρύβεται κανείς, δίπλα μας με απόλυτη διαφάνεια, είναι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που οραματίζονται μια Ελλάδα που θα ανήκει ξανά στους Έλληνες!