Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19

Ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως

entatiki-fresh-main2

Πάνω από τα μισά κρούσματα καταγράφονται στις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία

Στο έλεος της επέλασης του δεύτερος κύματος πανδημίας βρίσκεται ο πλανήτης. Τα μηνύματα που φτάνουν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αποδεικνύουν το μέγεθος της ταχείας εξάπλωσης της νόσου, ενώ σε μάχη με το χρόνο έχουν επιδοθεί οι περισσότερες χώρες, που με τη λήψη νέων μέτρων επιχειρούν να περιορίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού.

«SOS» εκπέμπουν τα νέα στοιχεία για την ασθένεια Covid-19: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.


Συνολικά, στις 22.45 (ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί 30.000.062 κρούσματα σε όλον τον κόσμο. Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 943.086 πέθαναν.

Πάνω από τα μισά κρούσματα καταγράφονται στις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία, τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την Covid-19.

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ανέρχονται στα 6.650.570 (με 197.364 θανάτους), στην Ινδία στα 5.118.253 (με 83.198 θανάτους) και στη Βραζιλία στα 4.419.083 (134.106 θάνατοι).



Ένα στα επτά κρούσματα της Covid-19 που περιλαμβάνονται στις αναφορές προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι ένας υγειονομικός εργαζόμενος και ορισμένες χώρες ο αριθμός αυτός φθάνει το ένα στα τρία, ανέφερε ο Oργανισμός.

Ο ΠΟΥ κάλεσε για την παροχή στους υγειονομικούς εργαζόμενους πρώτης γραμμής προστατευτικού εξοπλισμού, ώστε να αποτραπεί η μόλυνσή τους από τον νέο κορωνοϊό, και ενδεχόμενη μετάδοσή του στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

«Παγκοσμίως περίπου το 14% των κρουσμάτων της Covid-19 που αναφέρονται στον ΠΟΥ είναι υγειονομικοί και σε ορισμένες χώρες το ποσοστό φθάνει ακόμη και το 35%», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.


 Protothema.gr