Τρίτη, Σεπτεμβρίου 8

Χρειάστηκαν 40 χρόνια Μεταπολίτευση ....


Τώρα ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ θα ανατρέψει το αφήγημα, μένουμε σπίτι, βλέπουμε Big Brother & GNTM και Τούρκικα σήριαλ, ψωνίζουμε Τουρκικά φτηνά προϊόντα, ε.... κι αν πέσει και καμιά τουφεκιά, δεν βαριέσαι αδελφέ, τόσα νησιά έχουμε, ας δώσουμε και κανένα»....


Γράφει ο Περικλής Δανόπουλος
Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως πίσω από κάθε γεγονός, τυχαίο ή κατασκευασμένο, κρύβονται επιδιώξεις και σκοπιμότητες.
Πιστεύω επίσης πως το σύστημα εξουσίας, με την κοινωνική μηχανική, την μιντιακή χειραγώγηση αλλά ακόμα και με την δράση πολιτικών ομάδων, ελέγχει και κατευθύνει την κοινωνία εκεί ακριβώς που το συμφέρει.
Οι συμπεριφορές και οι τάσεις σε μια κοινωνία, δεν μεταβάλλονται σε μια μέρα, σε ένα μήνα, ούτε καν σε ένα χρόνο.
Απαιτείται συστηματική προσπάθεια σε βάθος χρόνου.
Με απλά λόγια, χρειάζονται χρόνια και μεγάλος βομβαρδισμός με realities , ώστε μια κοινωνία να θεωρήσει λογικό το ξεκατίνιασμα, την ρουφιανιά που βλέπει εκεί μέσα, την λογική της αρπακόλας και της λαμογιάς, την εξευγενισμένη διασκευή του … «ο θάνατος σου η ζωή μου».
Χρειάζονται χρόνια Eurovision & Campions League, για να μπορεί το πόπολο να βολεύεται με άρτο και θεάματα και να αγνοεί την … Ευρωδικτατορία.
Χρειάζεται χρόνια η καλλιέργεια της ευθύνης των πολιτών σε ότι και να συμβαίνει και κύρια σε κάθε πολιτική κακοδιαχείριση.
Και φυσικά, χρειάζονται χρόνια με Τουρκικά σήριαλ, με εύκολα μονοήμερα ταξιδάκια στην γείτονα με τις φτηνές αγορές, με αγορές Τουρκικών εσπεριδοειδών αλλά και πλειάδας προϊόντων σε χαμηλές τιμές, με προέλευση από την γείτονα.
Χρειάζεται χρόνια, προπαγάνδας, εισοδισμού στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και αφισοκόλληση σε όλες τις μεγαλουπόλεις, σχετικά με την Ελληνοτουρκική φιλία, τον Ελληνικό ιμπεριαλισμό απέναντι στην Άγκυρα, το δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα της Ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης.
Χρειάζεται πολύ χρόνος, πολλές ζεμπεκιές του Γ. Παπανδρέου, πολλές υποχωρήσεις από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις, πολλά «ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ», πολλές δηλώσεις καλλιτεχνών για το Αιγαίο που ανήκει στα ψάρια και τσιτάτα πολιτικών νάνων, «να μην είμαστε μοναχοφάηδες» και «στις διαπραγματεύσεις κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις»....
Και τώρα, την ύστατη στιγμή, ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ θα ανατρέψει το αφήγημα, μένουμε σπίτι, βλέπουμε Big Brother & GNTM και Τούρκικα σήριαλ, ψωνίζουμε Τουρκικά φτηνά προϊόντα, ε.... κι αν πάει να πέσει και καμιά τουφεκιά, δεν βαριέσαι αδελφέ, τόσα νησιά έχουμε, ας δώσουμε και κανένα».
Το να ζεις στην απομόνωση σου, δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος σε ξεχνά...