Σάββατο, Σεπτεμβρίου 26

Bόμβες Καλογρίτσα κατά Παππά και "σημαντικών στελεχών": Με πρόδωσαν, με κατέστρεψαν, τους εμπιστευόμουν"

Bόμβες Καλογρίτσα κατά Παππά και "σημαντικών στελεχών": Με πρόδωσαν, με κατέστρεψαν, τους εμπιστευόμουν"

Του Παναγιώτη Στάθη

"..Του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και  της εμπιστοσύνης  προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να  τους "δανείσει" το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και  να μπει "μπροστινός" και μόνο για  τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν  για  τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου  μέσω αυτού να  καταφέρουν  να λάβουν  μία  τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο  για  την υποστήριξη  της πολιτικής τους….".

Αυτή είναι μια από τις νέες τροχιοδεικτικές βολές που εξαπολύει ο "κόκκινος" εργολάβος, Χρήστος Καλογριτσας, κατά των πρώην συντρόφων του, σε υπόμνημά του προκειμένου να ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του κατά του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Η διαμάχη και οι νέες βόμβες

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο λιβανέζικος κατασκευαστικός κολοσσός CCC, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι, του ζήτησε πίσω 3εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας ένα συμφωνητικό υπεργολαβίας για ένα έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Καλογρίτσας εξεμάνη πως επρόκειτο για εικονική σύμβαση, με "κουμπάρους" τον Νίκο Παππά και το White Ηouse , για να καλύψει την εγγυητική επιστολή στα τέλη Αυγούστου του 2016, ώστε να πάρει τηλεοπτική άδεια:

"Και εδώ πράγματι  είναι  το σημείο της απόλυτης απογοήτευσης, της προδοσίας   και της διάψευσης  της εμπιστοσύνης ,αφού τα  άνω  στελέχη, τα οποία  επί σειρά ετών εμπιστευόταν και τις εντολές  των οποίων εκτελούσε πιστά, δεν αξίωσαν από την CCC  και τονSamer Khouri   την τήρηση  της συμφωνίας, που οι ίδιοι είχαν κλείσει μαζί τους, αλλά  αντιθέτως εγκατέλειψαν  τον Χρήστο Καλογρίτσα και την οικογένειά του, και τους θυσίασαν προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν την πλευρά  της CCC και του ιδιοκτήτη της - Samer Khouri", αναφέρει ο κ. Καλογριτσας στο υπόμνημά του που αποκάλυψε ο Αντ1.

Τι λέει

Ο κ. Καλογρίτσας :

- Αναφέρεται και σε άλλα στελέχη του Μαξίμου με τα οποία συνομιλούσε

- Λέει πως τον πρόδωσαν για να μην διαταράξουν τη σχέση με τους Χούρι

- Αποκαλεί "συνεταίρους" White House και Χούρι

- Επιβεβαιώνει πως με παρότρυνση αυτών των στελεχών και του Νίκου Παππά, συναντήθηκε και ζήτησε χρήματα από Μαρινάκη και Κοντομηνά

- Αναφέρεται στον Κυπριακό λογαριασμό που περιγράφει ο Χούρι σε μειλ του και γνωρίζουν  οι  "Επικεφαλής, ο Λευκός Οίκος  και η White  Porscha"

- Αποκαλύπτει πως το Μαξίμου ήδη είχε φτιάξει ομάδες εργασίας από (προφανώς) δημοσιογράφους για να στελεχώσει το νέο κανάλι.

- Επιβεβαιώνει πως με παρότρυνση του Νίκου Παππά, όταν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο διαγωνισμός έδωσε τα 3 εκατομμύρια ευρώ των Χούρι "για να ανοίξει  το  έντυπο Documento". 

Η περιγραφή

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο, όπως λέει, πείστηκε να μπει μπροστινός στο εγχείρημα:

"…Όπως προκύπτει από τα εκτιθέμενα  στην άνω έγκλησή μας πραγματικά περιστατικά, η εταιρεία μας – "ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.", καθώς και ο Χρήστος Καλογρίτσας, η οικογένειά  του και οι επιχειρήσεις τους και  η  ανώνυμη εταιρεία "ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.", υπέστησαν στην κυριολεξία  πλήρη οικονομική και επιχειρηματική καταστροφή  και ανεπανόρθωτο διασυρμό,  εξαιτίας του ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας  αποδίδοντας εμπιστοσύνη  προς  διόλου τυχαία πρόσωπα, ήτοι προς τα αναφερόμενα στην άνω  έγκλησή μας  ανώτατα  στελέχη (White House,  όπως στις μεταξύ τους επαφές  και mail   αποκαλούνταν), των οποίων εκτελούσε πιστά  εντολές λόγω των γνωστών τοις πάσι  στενότατων σχέσεών του με  την αριστερά και ειδικά με το  κόμμα τους,  ως  επίσης - και  δια  των εγγυήσεων που  του παρείχαν οι ανωτέρω - προς τον β΄ εγκαλούμενο Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ), συνιδιοκτήτη και εκπρόσωπο του Διεθνούς Ομίλου της "CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL" ("CCC”), παραπείστηκε  από τις διαβεβαιώσεις  των ανωτέρω  ότι έχει ήδη συναφθεί και δη σε ανώτατο  επίπεδο, συμφωνία με  την άνω εταιρεία του και τον νόμιμο εκπρόσωπο αυτής, Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ),  για  τη συμμετοχή  της  εν λόγω εταιρείας  ως  αφανούς εταίρου σε αφανή  εταιρεία με  εμφανή  εταίρο ελληνική  εταιρεία, ρόλο τον οποίο τα  εν λόγω στελέχη ζήτησαν από τον Χρήστο Καλογρίτσα να  παίξει μια νεοιδρυθησόμενη εταιρεία της οικογένειάς του, επιλεγείσας προς  αυτόν τον σκοπό της επί τούτου συσταθείσας ως άνω ανώνυμης εταιρείας - "ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.", η οποία πράγματι συστάθηκε  την 10.08.2016. 

- Ειδικότερα, το φθινόπωρο του 2015, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε  από μία  ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη  της οποίας (ομάδας) είχε ανατεθεί στον κατά  τον οικείο χρόνο Υπουργό  Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά,  Υπεύθυνο  ως εκ της άνω ιδιότητάς  του  για τα θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης……… και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και  της εμπιστοσύνης  προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να  τους  "δανείσει" το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και  να μπει "μπροστινός" και μόνο για  τη συμμετοχή  σε Διαγωνισμό που θα  διενεργούνταν  για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου  μέσω αυτού  να  καταφέρουν  να λάβουν   μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο  για  την υποστήριξη της πολιτικής  τους.

Η εντολή τους  ήταν σαφής: ο Χρήστος Καλογρίτσας θα  έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα  χρήματα και θα  είχαν  την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και  εποπτεία  του όλου εγχειρήματος.

Μάλιστα  ήδη είχαν επιλέξει εκείνα τα  στελέχη που θα υλοποιούσαν αυτό το εγχείρημα  και τα οποία ήδη είχαν αρχίσει να  εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σκοπού, συγκροτώντας μάλιστα και ομάδες εργασίας που εργάζονταν εντατικά  προς  αυτήν την  κατεύθυνση.

Είναι σημαντικό μάλιστα να  σημειωθεί ότι στην αρχή (φθινόπωρο του 2015),  τα στελέχη, με υπεύθυνο τον Νίκο Παππά,  ενημέρωσαν τον Χρήστο Καλογρίτσα ότι  η απόφασή  τους ήταν να υλοποιήσουν το παραπάνω σχέδιο μόνοι τους. Ωστόσο, κατά τον μήνα Αύγουστο του 2016,  ο Νίκος Πάππας κάλεσε τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον ενημέρωσε ότι υπήρξε μία κατά δήλωσή τους ασήμαντη διαφοροποίηση, καθώς   είχαν  έρθει σε συμφωνία  με  την εταιρεία "CCC - και ιδίως με  τον βασικό ιδιοκτήτη της - Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ) να συμπράξουν μαζί τους για  τις ανάγκες συμμετοχής  στον άνω  διαγωνισμό, με  σκοπό να λάβουν από κοινού την άνω τηλεοπτική άδεια, διαβεβαιώνοντας όμως παράλληλα τον Χρήστο Καλογρίτσα ότι τίποτα  επί  της ουσίας δεν αλλάζει από τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς οι ίδιοι θα παρέμεναν τα "αφεντικά” του όλου εγχειρήματος. Γι’ αυτό και ο Νίκος Παππάς τον παρακάλεσε να μην αλλάξει  τη στάση του από αυτό το γεγονός. 

Ούτως, ο  Νίκος Παππάς κάνοντας χρήση της  ιδιότητάς του, έπεισε  τον Χρήστο Καλογρίτσα να  τους εμπιστευτεί,  να μπει "μπροστά",  να  πείσει τον υιό του να συμμετέχει σε μία  εταιρεία που θα  συμμετείχε  στον διαγωνισμό, -χωρίς βέβαια να  τον ενημερώσει (τον υιό του) για όλες  τις λοιπές παραμέτρους, οι οποίες ήταν γνωστές μόνο στον Χρήστο Καλογρίτσα, ως πρόσωπο απολύτου  εμπιστοσύνης τους- και να είναι ο "μπροστινός" σε αυτό το εγχείρημα, το οποίο στην ολότητά του θα χρηματοδοτούσαν.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας πράγματι πείσθηκε να τους εμπιστευθεί "τυφλά",  αφού  κατά το επίμαχο αυτό χρονικό διάστημα (Αύγουστος 2016), δεν γνώριζε κανέναν από τους ιδιοκτήτες, τους λοιπούς μετόχους και τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας "CCC ούτε και βέβαια τον Samer Khouri (Σάμερ Χούρι), με τον οποίο ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή τον μήνα Αύγουστο του 2016,  όταν τον επισκέφτηκε μαζί με  τον Κυριάκο Τόμπρα σε κλεισμένο ραντεβού στο σκάφος του, προκειμένου να  γνωριστούν  για  πρώτη φορά, δηλαδή να δει για πρώτη φορά ο ένας τον άλλον και, τρόπον τινά, να "σφίξουν τα χέρια"  επί της συμφωνίας που ήδη είχαν κλείσει ο Νίκος Παππάς με  τον Samer Khouri, κατόπιν των "οδηγιών" που είχαν λάβει αμφότεροι, Χρήστος Καλογρίστας και Samer Khouri (Σάμερ Χούρι), από τον Νίκο Παππά.  Έτσι, στην πρώτη τους αυτή συνάντηση, στο σκάφος  του Samer Khoury (Σάμερ Χούρι), ο τελευταίος  είπε  στον κ. Χρήστο Καλογρίτσα, παρουσία  του κ. Τόμπρα, ότι είναι πολύ χαρούμενος για  τη συνεργασία του με  τους ιθύνοντες του  εγχειρήματος  και ότι ήταν πάντα όνειρό του να φτιάξει στην Ελλάδα  ένα  μικρό Al Zazeera.

- O Χρήστος Καλογρίτσας παρασυρόμενος  από την εμπιστοσύνη  του προς  τα ανώτατα  στελέχη, δέχθηκε  τις  δηλώσεις και διαβεβαιώσεις  τους, ότι δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό  στην όλη διαδικασία,   ότι όλα θα  πήγαιναν μια χαρά και ότι δεν θα  αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα, πολλώ δε μάλλον αφού η  εταιρεία CCC και ο ιδιοκτήτης της, Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ), ήταν πρόσωπα όλως αξιόπιστα  και φερέγγυα που θα  τηρούσαν τη συμφωνία που οι ίδιοι  είχαν κάνει μαζί τους…". https://www.capital.gr/epikairotita/3483177/bombes-kalogritsa-kata-pappa-kai-simantikon-stelexon-me-prodosan-me-katestrepsan-tous-empisteuomoun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .