Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25

“ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ” ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ “ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ”, ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ

1

Με μία ανακοίνωση ούτε καν 200 λέξεων το υπ. Οικονομικών του Λουξεμβούργου, και όχι η ίδια η ΦΑΓΕ, ανακοίνωσε το τέλος του μεγάλου, όπως παρουσιάστηκε προ τετραετίας, επενδυτικού πρότζεκτ προϋπολογισμού 277 εκατ. ευρώ της οικογένειας Φιλίππου στο Μεγάλο Δουκάτο. Εκεί όπου η οικογένεια μετέφερε to 2012 την έδρα της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας προκειμένου να γλυτώσει τις αναταράξεις της ελληνικής κρίσης…

Τρεις μέρες νωρίτερα τοπικό δημοσίευμα  ανέφερε πως το Χριστιανικό Κοινωνικό Λαϊκό Κόμμα υπέβαλε καταγγελία στη Γενική Εισαγγελία του Λουξεμβούργου ζητώντας τη διερεύνηση ενός άλλου αποκαλυπτικού δημοσιεύματος που προηγήθηκε και το οποίο υποστήριζε ότι η ΦΑΓΕ καταβάλλει 600.000 ευρώ μηνιαίως απ’ το 2012 για υπηρεσίες σε δύο συμβουλευτικές εταιρείες χωρίς υπαλλήλους (Theta Phi και Alpha Phi). Μάλιστα το δημοσίευμα εκείνο συνέδεε τις συγκεκριμένες εταιρείες με την ίδια την οικογένεια Φιλίππου.

Σε ό,τι αφορά την περιβόητη επένδυση, η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας αναφέρει πως η διοίκηση της ΦΑΓΕ ενημέρωσε χθες επισήμως πως αποσύρει το ενδιαφέρον προώθησης της επένδυσης της για τη δημιουργία μονάδας γιαουρτιού που θα απασχολούσε 300 εργαζομένους.

Στην ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών Franz Fayot εκφράζει την λύπη του για την ακύρωση της επένδυσης εν μέσω μίας δύσκολης χρονικής περιόδου που θα ενίσχυε την οικονομία της χώρας, επαναλαμβάνοντας όμως ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η ισχυροποίηση της βιομηχανίας της χώρας με δραστηριότητες που χρησιμοποιούν την αιχμή της τεχνολογίας και ακολουθούν φιλικότερη προς το περιβάλλον πολιτική. Μία τοποθέτηση με νόημα με δεδομένο ότι η ΦΑΓΕ αντιμετώπιζε σοβαρές αντιστάσεις από την τοπική κοινωνία για την επένδυση μη καταφέρνοντας να εξασφαλίσει τις αναγκαίες περιβαλλοντικές εγκρίσεις.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του υπουργείου Οικονομικών η ΦΑΓΕ θα πουλήσει πίσω στο κράτος του Λουξεμβούργου την έκταση που της είχε δοθεί με προνομιακή τιμή στην οικονομική ζώνη Wolser. Η πώληση θα γίνει με την ίδια τιμή με την οποία είχε αγοραστεί απ’ την εταιρεία.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a4%ce%91%ce%a6%ce%9f%ce%a0%ce%9b%ce%91%ce%9a%ce%91-%ce%a3%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%95%ce%a0%ce%95%ce%9d%ce%94%ce%a5%ce%a3%ce%97-%ce%a4%ce%97%ce%a3-%ce%a6%ce%91%ce%93%ce%95-%ce%a4%ce%97%ce%a3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .