Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12

Στα ΚΕΠ των Δήμων ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ)

Με Απόφαση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Φ.Ε.Κ. Β’ 3768/7.9.2020) διαπιστώθηκε η συνδρομή των προϋποθέσεων για την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών ατομικών αιτημάτων ΕΟΠΥΥ στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η ηλεκτρονική υποβολή θα γίνεται σύμφωνα με το αρ.2 ΚΥΑ «Καθορισμός της διαδικασίας υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών, εκκαθάρισης και αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών θεραπειών ειδικής αγωγής» που είχε εκδοθεί στις αρχές Αυγούστου (Φ.Ε.Κ. Β’ 3244/4.8.2020).  Εκεί είχε οριστεί ότι η υποβολή της αίτησης και όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών μπορεί να πραγματοποιείται και μέσω των ΚΕΠ, ενώ για την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του αρμοδίου Υφυπουργού με Εγχειρίδιο Χρήσης.
Η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας αποφασίστηκε βάσει υπηρεσιακού σημειώματος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή ατομικών αιτημάτων ΕΟΠΥΥ μέσω ΚΕΠ βρίσκεται ήδη στις εξωτερικές εφαρμογές του πληροφοριακού συστήματος των ΚΕΠ και είναι έτοιμη για παραγωγική λειτουργία.
Αναλυτικότερα, για το ποια ακριβώς αιτήματα ΕΟΠΥΥ αφορά η ηλεκτρονική υποβολή στα ΚΕΠ, μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο των Υπουργικών Αποφάσεων, επιλέγοντας τα σημεία με χρωματική επισήμανση ανωτέρω. 
 https://www.airetos.gr/sta-kep-twn-dimwn-ilektroniki-ypoboli-aitimatwn-eopyy-fek.aspx