Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14

Το μπρόκολο επιβραδύνει την οστεοαρθρίτιδα


Το μπρόκολο επιβραδύνει την οστεοαρθρίτιδα
Image by RitaE from Pixabay Το μπρόκολο επιβραδύνει την οστεοαρθρίτιδα

Το μπρόκολο επιβραδύνει την οστεοαρθρίτιδα

Η κατανάλωση μπρόκολου μπορεί να επιβραδύνει και ακόμη και να προλάβει την οστεοαρθρίτιδα, υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες με άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Arthritis and Rheumatism.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας έχει ήδη ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για να επαληθεύσει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών πειραμάτων.

Τα τεστ που έκαναν σε κύτταρα και αρουραίους έδειξαν ότι ένα συστατικό του μπρόκολου, που επίσης περιέχουν τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο, μπλοκάρει ένα βασικό ένζυμο που καταστρέφει τον χόνδρο.

Πώς μπορεί να αναγεννηθεί ο χόνδρος στο γόνατο 

Στις κλινικές δοκιμές οι 20 ασθενείς θα κληθούν να καταναλώσουν μια ημερήσια δόση μπρόκολου, το οποίο έχει καλλιεργηθεί σε ειδικές συνθήκες ώστε να έχει επιπλέον ποσότητες θρεπτικών συστατικών, κάτι δηλαδή ανάμεσα στο κλασσικό μπρόκολο και ενός άγριου «εξαδέλφου» του που φύεται στην Σικελία.
Οι ερευνητές βασίζουν την θεωρία τους στο γεγονός ότι το σώμα του ανθρώπου παράγει γλυκοραφανίνη και την μετατρέπει σε σουλφοραφάνη, η οποία προστατεύει τις αρθρώσεις.

Σουλφοραφάνη~Οι πολύτιμες ιδιότητες της αντικαρκινικής ουσίας των σταυρανθών λαχανικών 

Οι εθελοντές ασθενείς θα κληθούν να καταναλώσουν το ειδικό μπρόκολο και στη συνέχεια θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της οστεοαρθρίτιδας γόνατος.
Η Δρ Ροουζ Ντέιβιντσον και οι συνεργάτες της θα μελετήσουν τα δείγματα ιστών που θα αφαιρέσουν από τους ασθενείς για να δουν την επίπτωση της κατανάλωσης του μπρόκολου.
Αν και οι δύο εβδομάδες είναι απίθανο να επιφέρουν κάποια σημαντική αλλαγή, η ερευνήτρια ελπίζει το διάστημα να είναι επαρκές ώστε να αποδειχθεί ότι το μπρόκολο πράγματι κάνει καλό στην θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.
Συγκεκριμένα, θα αναζητηθούν στοιχεία που να δείχνουν ότι η σουλφοραφάνη φτάνει στα σημεία της άρθρωσης που έχουν πρόβλημα και προκαλεί ωφέλιμες αλλαγές σε κυτταρικό επίπεδο.
Αρθρίτιδες-Αρθρώσεις: Πως το σώμα γιατρεύει μόνο του τους χόνδρους 
Πηγή: health.in.gr 

~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Προς το παρόν και μέχρι να ευοδώσουν οριστικά οι έρευνες των ειδικών, μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας με
– ή ένα πραγματικά μοναδικό, δραστικό και ΒΙΟΕΝΕΡΓΌ κολλαγόνοσε συνδυασμό με χονδροϊτίνη, τα οποία ωφελούν ιδιαίτερα περιπτώσεις αρθρίτιδας και όλων τον προβλημάτων στις αρθρώσεις, ενώ ταυτόχρονα Χτίζει και επαναδομεί την μεσοκυττάρια ουσία των οστών. 

ΚΑΙ τα δύο έχουν προκύψει από μελέτες του πανεπιστημίου Αθηνών

– Απολύτως απαραίτητα, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Μειώνουν την παραγωγή ουσιών στον οργανισμό οι οποίες προάγουν τη φλεγμονή και την αυξημένη ευαισθησία στον πόνο. Ταυτόχρονα προάγουν τη σύνθεση ουσιών που έχουν αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση.
Ενώ παράλληλα συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την μείωση του κινδύνου παρουσίας οστεοπόρωσης.
– τα φύκια A.F.A, Που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας για θρεπτικές ουσίες. Για παράδειγμα παρέχει ΌΛΑ τα αμινοξέα βασικά ΚΑΙ μη βασικά
– το Πρωτόγαλα ή Colostrum: Που Βοηθά στην ανάπτυξη και τον σωστό σχηματισμό των οστών, αλλά ΚΑΙ στην ανάλπασή τους
Όσοι ενδιαφέρεστε, για οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπληρώματα διατροφής, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com
Δείτε ακόμη: 11 λόγοι για να τρώμε συχνά μπρόκολο 
και 12 μύθοι και αλήθειες για την οστεοαρθρίτιδα  
Οστεοαρθρίτιδα: Μία σύγχρονη «μάστιγα» 
Η σωστή διατροφή στην Οστεοαρθρίτιδα 
Πώς να διατηρήσετε την καλή υγεία οστών και αρθρώσεων
Αρθρίτιδες: 22+1 εναλλακτικοί τρόποι για να τις νικήσετε 
12 κορυφαίες τροφές που συμβάλλουν στην υγεία των αρθρώσεων 

Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.