Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28

Πριν από λίγες μέρες έλαβε χώρα ένα σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο εις βάρος της χώρας μας, που λίγοι επισήμαναν

Κατά την ορκωμοσία του νέου μας πρέσβη στο Μπακού, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, εξαπέλυσε μια απρόκλητη και ανοίκεια φραστική επίθεση εις βάρος της χώρας μας:

Μας αποκάλεσε υποστηρικτές της Αρμενίας.

Δήλωσε ότι Αζέροι και Τούρκοι είναι αδελφά έθνη.

Ξεκαθάρισε ότι υποστηρίζει τις ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Η σημερινή αναζωπύρωση του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (κατεχόμενη από την Αρμενία περιοχή που ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά κατοικείται σε συντριπτικό ποσοστό από Αρμένιους), με την Τουρκία να βοηθά στρατιωτικά και λογιστικά το επιτιθέμενο Αζερμπαϊτζάν, αναδεικνύει εκ νέου τον αποσταθεροποιητικό ρόλο του καθεστώτος Ερντογάν στην περιοχή.

Η χώρα μας επισήμως δεν δύναται να λάβει δημόσια θέση υπέρ της Αρμενίας καθώς διεθνοπολιτικά το Ναγκόρνο Καραμπάχ θεωρείται κατεχόμενο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν και η προσάρτησή του δεν έχει αναγνωριστεί από καμία χώρα (ούτε καν από την υποστηρίζουσα την Αρμενία Ρωσία).

Οφείλουμε, όμως, να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, να καταδικάζουμε απερίφραστα τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας και να είμαστε σε επαφή με την αρμενική πλευρά.

Συναισθηματικά, βέβαια, είναι προφανές ότι ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό του αρμενικού. Ιδίως όταν ο Αζέρος πρόεδρος συμπεριφέρεται απέναντί μας με τέτοια αγένεια και εχθρότητα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .