Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23

Λοιπόν η Πρόεδρος έχει αρχίσει και το πηγαίνει όλο και καλύτερα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο
Failos Kranidiotis

Λοιπόν η Πρόεδρος έχει αρχίσει και το πηγαίνει όλο και καλύτερα.

Η Κερυνειώτισσα μας η Τιτίνα Λοϊζίδου
η οποία νίκησε την Τουρκία στο
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 1998
ήταν η ξεναγός που συνόδευσε χθες Τρίτη 22.9.2020 και εξήγησε στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την γραμμή του Αττίλα Κατακτητή στην "Πράσινη Γραμμή" της διχοτομημένης από τους Τούρκους Λευκωσίας, όπως φαίνονται αμφότερες και στην φωτογραφία

της Κατερίνας Χριστοδούλου από το φυλάκιο του1ου Λόχου του 213 Τάγματος Πεζικού της 4ης Ταξιαρχίας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ κοντά στην Φανερωμένη, που έχει σήμερα πρωτοσέλιδη ο "Φιλελεύθερος" της Λευκωσίας.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ την Τιτίνας, αείμνηστος Κερυνειώτης γιατρός Ξάνθος Σπ. Χαραλαμπίδης, φοιτητής της Ιατρικής στην Αθήνα το 1940 έσπευσε μαζί με πολλούς άλλους εκεί Κυπρίους φοιτητές και κατετάγη ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ στον Ελληνικό Στρατό για την απόκρουση της εισβολής των ιταλικών φασιστικών στρατευμάτων. Τοποθετήθηκε στο 39 Σύνταγμα Ευζώνων και πολέμησε στις σκληρότατες και νικηφόρες μάχες στη Βόρειο Ήπειρο μέχρι την Κλεισούρα και το Τεπελένι αποκρούοντας και την "Εαρινή Επίθεση" του Μουσολίνι τον Μάρτιο 1941. Εκεί θυσιάστηκαν πολεμώντας και οι Κύπριοι συμπολεμιστές και συμφοιτητές του της Ιατρικής Λουκής Λιασίδης και Βαρνάβας Σερίφης από την Αμμόχωστο.
Η ΤΙΤΙΝΑ ΤΗς ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ μας
με λευκή πλέον κόμη, είναι
εφτά χρόνια μεγαλύτερη από την
Πρόεδρο του ελλα-δικού μας κράτους
Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
λμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .