Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24

Οι γάτες του μεγαλοπρεπούς Ερμιτάζ της Αγ. Πετρούπολης

Απολαμβανουν απολυτη προστασια

Ήταν ο ίδιος ο Μεγάλος Πέτρος που έφερε την πρώτη γάτα στο νεόκτιστο τότε χειμερινό ανάκτορό του [VIDEO]

Το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία του κόσμου. Χιλιάδες το επισκέπτονται καθημερινά για να θαυμάσουν τις συλλογές των φιλότεχνων Ρώσων ευγενών της τσαρικής αριστοκρατίας, που περιλαμβάνουν αριστουργήματα της αρχαίας αλλά και σύγχρονης εποχής, με σημαντικά έργα καλλιτεχνών όπως του Ντα Βίντσι, Ρέμπραντ, Βαν Γκογκ, Πικάσο, Ρούμπενς και αμέτρητων άλλων.

Φαίνεται όμως πως το Ερμιτάζ δεν φιλοξενεί μόνο έργα τέχνης αλλά και περισσότερες από 50 γάτες που ζουν στο υπόγειό του. Και αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθώς συμβαίνει εδώ και διακόσια χρόνια. Ήταν ο ίδιος ο Μεγάλος Πέτρος που έφερε την πρώτη γάτα στο νεόκτιστο τότε χειμερινό ανάκτορό του, όταν έκανε την Αγία Πετρούπολη πρωτεύουσα της ρωσικής αυτοκρατορίας. Το ίδιο έκανε και η κόρη του, η Ελισάβετ Πετρόβνα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αρουραίων και ποντικών στο παλάτι, ενώ η Μεγάλη Αικατερίνη έχρισε επίσημα τις γάτες Φρουρούς του Παλατιού.

Σήμερα οι γάτες δεν κυκλοφορούν ελεύθερα στο παλάτι –αν και είναι πολλοί οι επισκέπτες που εκπλήσσονται με την πολυπληθή παρουσία τους έξω από αυτό–, αλλά ζουν στο υπόγειό του απολαμβάνοντας την αμέριστη φροντίδα εθελοντών.

https://kourdistoportocali.com/ipeople/soozies-friends/oi-gates-toy-megaloprepoys-ermitaz-tis-ag-petroypolis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .