Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20

Σάλος με την ΔΕΗ – Οι λογαριασμοί που “καίνε” και η αγανάκτηση των πολιτών

δεη-λογαριασμος-696x418

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη έρχονται αυτές τις ημέρες καταναλωτές της ΔΕΗ, η οποία φορτώνει στα νοικοκυριά ένα τεράστιο οικονομικό βάρος εξαιτίας της δικής της αδυναμίας να λειτουργήσει φυσιολογικά.

Συγκεκριμένα, όσοι είχαν την… ατυχία αυτές τις ημέρες να λάβουν γράμμα από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με τους νέους λογαριασμούς ρεύματος έφαγαν… κεραμίδα στο κεφάλι, καθώς τα ποσά που αναγράφονται σε αυτούς είναι εξωπραγματικά!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τετραμελούς οικογένειας, η οποία διαμένει σε διαμέρισμα 120 τετραγωνικών και καλείται να πληρώσει εκκαθαριστικό λογαριασμό… 783 ευρώ! Σε άλλη περίπτωση, τετραμελής οικογένεια σε διαμέρισμα 85 τετραγωνικών μέτρων έλαβε επίσης εκκαθαριστικό λογαριασμό ύψους 889 ευρώ! Μάλιστα, και στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι οικογένειες έχουν περιθώριο ολίγων ημερών, 9 στην πρώτη και 12 στη δεύτερη, ώστε να είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των οφειλομένων.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι, λόγω της πανδημίας, οι υπηρεσίες της ΔΕΗ, και ειδικότερα οι εξωτερικοί συνεργάτες που έχουν αναλάβει το έργο, δεν προέβησαν ανά τακτικά χρονικά διαστήματα στην καταμέτρηση, ως όφειλαν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι πελάτες της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού να λαμβάνουν λογαριασμούς έναντι, συνήθως με μικροποσά.

Πρακτικά, η καταμέτρηση ξεκίνησε και πάλι να γίνεται από τον Ιούλιο και μετά, κι έτσι οι καταναλωτές έλαβαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου αυτά τα εκκαθαριστικά… ραβασάκια με τα εξωφρενικά ποσά.

Αβάστακτο βάρος
Την ώρα που η ανεργία καλπάζει στο 18,3% και χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν με μηδενικό ή ψαλιδισμένο σημαντικά εισόδημα για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, επειδή η ΔΕΗ δεν κατάφερε να κάνει σωστά της δουλειά της ρίχνει ένα αβάστακτο βάρος στα νοικοκυριά.

Είναι πραγματικά απορίας άξιον πώς κανείς, ούτε από το αρμόδιο υπουργείο, ούτε από το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος δεν σκέφτηκε ότι, στην παρούσα συγκυρία και με δεδομένες τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω της υγειονομικής κρίσης, θα έπρεπε τουλάχιστον για αυτούς τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς να υπάρξει ειδική μέριμνα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .