Σάββατο, Σεπτεμβρίου 26

Μεγάλος Περίπατος: Η Μεγάλη Αποτυχία του Μπακογιάννη

 Ο μεγάλος περίπατος, πήγε …περίπατο, σηματοδοτώντας μια μεγάλη αποτυχία για τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Ο δήμαρχος της Αθήνας  στις διαρκείς επικρίσεις πολιτών, δημοτικών κινήσεων , φορέων και πολιτικών κομμάτων, δήλωνε διαρκώς ότι τα στοιχεία που έχει στα χεριά του αποδεικνύουν ότι η κυκλοφορία στην πόλη δεν διαταράσσεται και ότι η ζωή του πολίτη και του επισκέπτη θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Έδινε δε στη δημοσιότητα και δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που δήθεν τον δικαίωναν για την μεγάλη αυτή παρέμβαση του .

Μέχρι το τέλος Ιουλίου έλεγε στο δημοτικό συμβούλιο: Στην Αθήνα γεννιέται κάτι μεγάλο. Ας αντέξουμε τους πόνους του τοκετού. Ένα πράγμα  θέλω να καταστήσω σε όλους εσάς σαφές: ότι η μεγαλύτερη επιτυχία αυτού του έργου, δεν είναι μόνο τα οφέλη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Είναι αυτό που θα έχουμε κατακτήσει στο τέλος. Πέρα από ιδεολογίες, πέρα από πλειοψηφίες και συσχετισμούς, θα έχουμε μιλήσει, θα έχουμε διαφωνήσει, αλλά θα έχουμε καταλήξει σε κοινές λύσεις που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την Αθήνα. Και δεν θα είναι έργο ενός δημάρχου, θα είναι έργο όλων μας. 

Τελικά ο τοκετός δεν ολοκληρώθηκε, αποδείχτηκε ανεμογκάστρι ..Και πέρα από ευφυολογήματα είτε δικά μας, είτε του ίδιου του δημάρχου Αθηναίων που τα γύρισε χθες, λέγοντας ότι  ο Μεγάλος Περίπατος βγήκε και δεν βγήκε μια είναι η ουσία: Η παραδοχή του κ. Μητσοτάκη ότι πειραματίστηκε.

 ·         Πειραματίστηκε σε μια εποχή όπου η αγωνία των πολιτών για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειας του με το covid είναι στο κόκκινο.

·         Πειραματίστηκε τώρα  όπου οι πολίτες παίρνουν το αυτοκίνητο τους στο κέντρο για να προφυλαχτούν από τον ιό. 

·         Πειραματίστηκε σε μια στιγμή, όπου οι επαγγελματίες της πόλης  προσπαθούν να επιβιώσουν. Είναι τουλάχιστον τραγική αυτή η παραδοχή, που βεβαίως έρχεται σε αντίθεση με τις μελέτες και την διαρκή παρακολούθηση του έργου από ειδικούς επιστήμονες που επικαλούνταν ο δήμαρχος της Αθήνας. 

Όχι άλλα πειράματα κ. δήμαρχε που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός από την τσέπη του, όχι άλλα πειράματα που εξαντλούν την υπομονή των πολιτών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. 

Πιστεύουμε το πάθημα να έγινε μάθημα και οι όποιες παρεμβάσεις τελικώς προχωρήσουν να στηρίζονται στο διάλογο και όχι σε ασκήσεις επί χάρτου μέσα σε κλειστά  γραφεία …  

ΑΙΡΕΤΟΣ

 .airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .