Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης ανηλίκων

Ένας σωστός δημοσιογράφος γράφει και τι εθνικότητας είναι αυτά τα κλεφτρόνια τι φοβάστε μη σας πουν ρατσιστές;;
Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης ανηλίκων

Zougla Newsroom

Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρό, όσο και θλιβερό φαινόμενο της κοινωνίας μας. Μια παρέα αμούστακων παιδιών είχαν γίνει οι… «νταήδες» του κέντρου της Αθήνας. Γυρνούσαν όλη μέρα και όπου έβλεπαν κάποιον ανήλικο, δεν δίσταζαν να τον χτυπούν για να του πάρουν ότι είχε πάνω του, δηλαδή λίγα χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο. «Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι» για τον εντοπισμό τυχόν αστυνομικών και την αποφυγή σύλληψής τους», σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας. 

Η κατάσταση είχε αρχίσει να ξεφεύγει και οι επιθέσεις σε Σύνταγμα, Θησείο αλλά και το υπόλοιπο ιστορικό κέντρο της Αθήνας διαδέχονταν η μια την άλλη. Μάλιστα, η άγουρη συμμορία είχε αρχίσει να επεκτείνει την δράση της και στην διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως κάνναβης, στην πλατεία Λαού στο κέντρο της πόλης. 

Οι καταγγελίες και οι περίγραφες των θυμάτων μιλούσαν για παιδιά ηλικίας από 12 μέχρι και 17 ετών που είχαν πάρει τον δρόμο της παρανομίας για τα καλά. Μια ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως συγκέντρωσε όλες τις επιθέσεις σε βάρος ανήλικων και ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση.

«Ήταν λίγο περίεργο αλλά ουσιαστικά θέλαμε να εντοπίσουμε και να συλλάβουμε τα… παιδιά μας» λέει στη zougla.gr ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στην υπόθεση. Τελικά, στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση στα στέκια όπου σύχναζε και «χτυπούσε» η συμμορία των πιτσιρικάδων, στην Πλατεία Συντάγματος και στην Πλατεία Λαού. Συνελήφθησαν συνολικά 26 άτομα, εκ των οποίων οι 21 είναι ανήλικοι ενώ υπάρχουν και κάποια άλλα μέλη που αναζητούνται. 

Οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις ληστειών ενώ «διερευνάται η συμμετοχή των μελών της συμμορίας σε ικανό αριθμό ληστειών. Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 κινητά τηλέφωνα, σουγιάς – στιλέτο, χρήματα και 22 περίπου γραμμάρια κάνναβης». 

Επίσης, ερεύνησαν το ενδεχόμενο τα μέλη της σπείρας να ευθύνονται και για τον ξυλοδαρμό ενός 17χρονου στην περιοχή του Γαλατσίου στις αρχές του μήνα. Η επίθεση είχε γίνει όταν ο νεαρός είδε δυο συνομήλικους του να τσακώνονται και τους κάλεσε να σταματήσουν.

Τότε σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του, μια ομάδα περίπου είκοσι ατόμων άρχισε να τον χτυπά για σχεδόν δέκα λεπτά με αποτέλεσμα ο γιος της να λιποθυμήσει. Το παιδί υπέστη πολλαπλά κατάγματα ενώ είναι και σε κατάσταση σοκ από την επίθεση. Πάντως, από την μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης, τα μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν δεν εμπλέκονται στην συγκεκριμένη επίθεση.  

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία και εξακολούθηση, της επικίνδυνης και βαριάς σωματικής βλάβης  κατά συναυτουργία και εξακολούθηση και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά. 

 zougla.gr