Δύο φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και τη διάσταση ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας κ την πραγματικότητα

Καταγγελία εκπαιδευτικού για «αλητεία του υπ. Παιδείας» - 24ores
Αντιμέτωποι με απίστευτες συνθήκες έχουν έρθει οι εκπαιδευτικοί κατά την προετοιμασία των σχολείων για να υποδεχτούν τους μαθητές εν μέσω πανδημίας. 
Όπως καταγγέλλει σε ανάρτησή της εκπαιδευτικός από σχολείο του Βύρωνα, οι ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας είναι τεράστιες με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να αναγκάζονται να την επωμιστούν οι ίδιοι, ενώ τα σχολεία άνοιξαν με κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, χωρίς όμως σαφείς οδηγίες και πρωτόκολλα. 
Η εκπαιδευτικός που συνοδεύει την ανάρτηση της με δυο φωτογραφίες - η μία δείχνει την Νίκη Κεραμέως με τα παγούρια που θα μοιραστούν στα σχολεία και η άλλη μία εκπαιδευτικό να σφουγγαρίζει τις τουαλέτες του σχολείου - τονίζει ότι το μόνο που έστειλε το υπουργείο ήταν...
ένα φωτοτυπημένο Powerpoint από τις δηλώσεις της υπουργού.
Ολόκληρη η ανάρτηση:
«Αυτές οι δύο φωτογραφίες δείχνουν  το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και τη διάσταση ανάμεσα στο υπουργείο κ την πραγματικότητα. Στην πρώτη, η υπουργός με υπερηφάνεια δείχνει τα παγουρίνια που της χάρισε ο εθνικός ευεργέτης Λασκαρίδης και στη δεύτερη μια συναδέλφισσα, η Fany Pyrza, εκλεγμένη στο υπηρεσιακό συμβούλιο ΑΠΥΣΔΕ,  καθαρίζει τις τουαλέτες του σχολείου της, πέντε μέρες μετά την επάνοδό μας. 
Εικόνα οικεία για όλες σχεδόν τις σχολικές μονάδες, αφού ο πολύ βαρύς Θεοδωρικάκος άλλαξε το νόμο πρόσληψης των καθαριστριών, αφήνοντας τους δήμους εκτεθειμένους κ χωρίς προσωπικό να στείλουν στα σχολεία, μιας και οι μόνιμες καθαρίστριες μπορούν να καλύψουν μόνο 1-2 σχολεία ανά δήμο! 
Για πέντε μέρες λοιπόν 30 εκπαιδευτικοί σε κάθε σχολείο, έρχονταν αντιμέτωποι με  κατσαρίδες, με αράχνες κ νυχτερίδες γλυκιά μου  και με ό, τι αντισηπτικό είχε περισσέψει από τον Ιούνιο!
Ανοίξαμε με κρούσματα  σε εκπαιδευτικούς, χωρίς όμως σαφείς οδηγίες και πρωτόκολλα! Το μόνο που έστειλε το υπουργείο ήταν ένα φωτοτυπημένο Powerpoint από τις δηλώσεις της υπουργού! (Δεν έχει ξαναγίνει)
Τα τμήματα που σχηματίζονται σε όλα τα σχολεία της Αθήνας είναι τμήματα με 22-27 μαθητές/τριες κ με μικρές αίθουσες στις οποίες θα κάθονται ανά δύο. Ακόμα κι αν υπάρχουν μεγαλύτερες, δεν επαρκούν τα θρανία για να καθίσουν ανά ένας/μια.
Γιατί να μην υπερηφανεύεται η Κεραμιδαρέως;»


Giota Marre
Αυτές οι δύο φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και τη διάσταση ανάμεσα στο υπουργείο κ την πραγματικότητα. Στην πρώτη, η υπουργός με υπερηφάνεια δείχνει τα παγουρίνια που της χάρισε ο εθνικός ευεργέτης Λασκαρίδης και στη δεύτερη μια συναδέλφισσα, η Fany Pyrza, εκλεγμένη στο υπηρεσιακό συμβούλιο ΑΠΥΣΔΕ, καθαρίζει τις τουαλέτες του σχολείου της, πέντε μέρες μετά την επάνοδό μας. Εικόνα οικεία για όλες σχεδόν τις σχολικές μονάδες, αφού ο πολύ βαρύς Θεοδωρι...
Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοhttp://wwwaristofanis.blogspot.com/2020/09/blog-post_6.html

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα