Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19

Πετάξτε την μαγειρική σόδα - Ανακαλύφθηκε νέα σκόνη που είναι ισχυρότερη για τα πάντα

Θεραπεύει τα πάντα και την προτείνουν οι ειδικοί
Πετάξτε την μαγειρική σόδα - Ανακαλύφθηκε νέα σκόνη που είναι ισχυρότερη για τα πάντα

Μπορεί η μαγειρική σόδα να φημίζεται για τις θεραπευτικές και όχι μόνο ιδιότητές της, ωστόσο σύμφωνα με νέα έρευνα που κυκλοφόρησε, ανακαλύφθηκε μια νέα σκόνη που είναι ισχυρότερη για τα πάντα. Θα την χρησιμοποιήσεις και θα πετάξεις αυτή που ήδη ξέρεις;
Σύντομα το καλοκαίρι θα είναι εδώ – μια εποχή που περνάμε περισσότερο χρόνο στον ήλιο, και στη συνέχεια θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στα τρία πιο σημαντικά πράγματα – στην ενυδάτωση του σώματος,την προστασία από τον ήλιο και την ξεκούραση, ώστε το σώμα να να ξεκουραστεί και να είναι υγιές.

Το πιο κοινό πρόβλημα κατά την έναρξη της περιόδου αυτής είναι ο πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις , που προκαλείται από την ξαφνική αύξηση της δραστηριότητας, καθώς και το ξηρό δέρμα λόγω της εφίδρωσης και του αντίκτυπου της υπεριώδης ακτινοβολίας.
Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια από τις καλύτερες λύσεις – μια σπιτική λοσιόν μαγνησίου, με έλαιο μαγνησίου, η οποία μπορεί να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα με τη μία!
Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο είναι απαραίτητο για όλα τα κύτταρα του σώματος, έτσι ώστε αυτά να μπορούν να λειτουργήσουν. Ακόμη, 300 χημικές διεργασίες στο σώμα απαιτούν την παρουσία μαγνησίου, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το καταναλώνουμε σε επαρκείς ποσότητες κάθε μέρα.

Αυτές είναι κάποιες από τις λειτουργίες του μαγνησίου στο σώμα:

– Βελτιώνει την υγεία των οστών
– Ρυθμίζει τα επίπεδα ενέργειας
– Προωθεί την απορρόφηση της βιταμίνης D από τον ήλιο
– Επιταχύνει την επούλωση των πληγών
– Ανακουφίζει την φλεγμονή
– Ωθεί την κυκλοφορία
– Μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη
Ωστόσο, αν και το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό, λόγω της κακής διατροφής, πολλοί άνθρωποι δεν καταναλώνουν αρκετό. Όμως, πρέπει να ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατό να καταναλώνετε περισσότερο μαγνήσιο, γιατί η έλλειψή του έχει σοβαρές συνέπειες
Εκτός από την κατανάλωση τροφίμων, υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για να έλευση του μαγνησίου στο σώμα, και αυτός ο τρόπος είναι – μέσω του δέρματος. Με τη μέθοδο αυτή, θα καλύψετε σίγουρα τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη (280-300 mg για τις γυναίκες, 270 έως 400 mg για τον άνδρα), και για αυτό θα χρειαστείτε μόνο βραστό νερό και χλωριούχο μαγνήσιο.
Ο γιατρός Norman Shelley, ένας Αμερικανός ειδικός στην ολιστική ιατρική, πραγματοποίησε τη μελέτη, κατά την οποία οι συμμετέχοντες εφάρμοχαν σπιτική λοσιόν με χλωριούχο μαγνησίου στο δέρμα, κάθε μέρα.
Μετά από μόλις τέσσερις εβδομάδες, το 75 τοις εκατό των συμμετεχόντων είχαν υψηλότερα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό!

Συνταγή για σπιτική λοσιόν μαγνησίου (Oil)

Συστατικά:

3 κουταλιές της σούπας βραστό νερό,
μισό φλιτζάνι Χλωριούχο μαγνήσιο σε μορφή νιφάδων (θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)

Προετοιμασία και εφαρμογή :

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμείξετε το νερό με αυτή την ισχυρή σκόνη και να την απλώσετε στο δέρμα! Με αυτή τη λοσιόν μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο στα οστά και στους μυς – απλά τρίψτε την λοσιόν στο σημείο του πόνου και περιμένετε για 2-3 λεπτά. Το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!!!
Ωστόσο, να ξέρεις πως κάθε μέρα το πρωί πρέπει να πίνεις μαγειρική σόδα γιατί αλλιώς καταστρέφεις τον οργανισμό σου

Τα 6 οφέλη της νέας σκόνης που είναι ισχυρότερη από την μαγειρική σόδα

Το μαγνήσιο είναι ένα πολύτιμο μέταλλο που υποστηρίζει ευρύ φάσμα βιολογικών διεργασιών και συμβάλλει στην καλή υγεία με πολλούς τρόπους.
Μεταξύ άλλων, εμπλέκεται στη λειτουργία του μυϊκού και του νευρικού συστήματος, ρυθμίζει το σάκχαρο, ελέγχει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει τη σκελετική υγεία.

Τα οφέλη του μαγνησίου στην υγεία

1. Ρύθμιση του σακχάρου

Τα άτομα που παρουσιάζουν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2 –για παράδειγμα όσοι έχουν προδιαβήτη– πρέπει να λαμβάνουν αρκετό μαγνήσιο μέσω της διατροφής τους. Αρκετές μελέτες έχουν υποδείξει ότι το μαγνήσιο δρα προληπτικά ενάντια στον διαβήτη, ενώ στα άτομα που έχουν ήδη διαγνωστεί με την πάθηση συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα τους.

2. Πιο δυνατά οστά

Γνωστά οφέλη για τη σκελετική υγεία έχουν το ασβέστιο και η βιταμίνη D, ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι και το μαγνήσιο. Συγκεκριμένα, η επαρκής πρόσληψη μαγνησίου είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου από τα οστά.

3. Αντιμετώπιση της υπέρτασης

Μία από τις σημαντικότερες επιδράσεις του μαγνησίου στην υγεία αφορά την καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Αν και το μαγνήσιο είναι πολύ χρήσιμο για τους υπερτασικούς, δεν υπάρχουν μελέτες που να τεκμηριώνουν την προληπτική δράση του ενάντια στην υπέρταση.

4. Πρόληψη της ημικρανίας

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που ταλαιπωρούνται από χρόνιες ημικρανίες παρουσιάζουν συχνότερα έλλειψη μαγνησίου σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί ότι η λήψη συμπληρώματος μαγνησίου οδηγεί σε μείωση της έντασης των συμπτωμάτων της ημικρανίας και κυρίως του πόνου.

5. Καλύτερη διάθεση

Η έλλειψη μαγνησίου έχει συσχετιστεί με τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης κατάθλιψης, ενώ η λήψη συμπληρώματος μαγνησίου έχει παρατηρηθεί πως μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της συχνής ψυχικής νόσου. Η σχέση μαγνησίου και κατάθλιψης εξηγείται πιθανώς από την επίδραση του μετάλλου στην παραγωγή των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο –των «χημικών αγγελιαφόρων» που ελέγχουν τη διάθεση.

6. Λιγότερες φλεγμονές

Οι χρόνιες φλεγμονές στο σώμα συνδέονται με δεκάδες προβλήματα υγείας, από την καρδιοπάθεια και τον διαβήτη μέχρι τον καρκίνο. Αρκετές μελέτες έχουν υποδείξει ότι οι αυξημένοι δείκτες φλεγμονής συχνά συνυπάρχουν με την ανεπάρκεια ή την έλλειψη μαγνησίου.

 Υouweekly.gr: