Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12

H "Ανεξάρτητη Συμμαχία γιατρών" για το διεθνές συνέδριο Covid- 19: "Επιστήμη & Κοινωνία στον πόλεμο της Πανδημίας"

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ των ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΚΑΙ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αθήνα 11/9/20
Διαπιστώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορα ανυπόστατα και ψευδή δημοσιεύματα σε ιατρικές και μη ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα με σκοπό να δυσφημίσουν τη διοργάνωση τηλε-διάσκεψης πάνω σε ιατρικά επιστημονικά θέματα που έχουν προκύψει από την πανδημία.
Φαίνεται ότι υπάρχει κάποια οργανωμένη προσπάθεια να μας εντάξουν σε συνωμοσιολογίες και αντιεπιστημονικές θέσεις με τις οποίες διαφωνούμε κάθετα. Θα μας αναγκάσουν να κινηθούμε νομικά γιατί...
πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων κάτι που πλήττει την διοργάνωση του συνεδρίου και εν δυνάμει προκαλεί αποθετική ζημία στους επιστήμονες που συμμετέχουν.
Σκοπός της διάσκεψης είναι να λάμψει η αλήθεια με την συμμετοχή αναγνωρισμένων και καταξιωμένων καθηγητών και επιστημόνων και να εξαχθούν ασφαλή επιστημονικά συμπεράσματα μετά από εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ όλων των πλευρών κάτι που θα αποβεί χρήσιμο για τον ιατρικό κόσμο και την κοινωνία.
Η Ανεξάρτητη Συμμαχία γιατρών στηρίζει κάθε προσπάθεια αντικειμενικής και υπεύθυνης επιστημονικής ενημέρωσης και δεν θα συναινέσει σε κυνήγι μαγισσών και θεωρίες συνωμοσίας.