Σάββατο, Σεπτεμβρίου 26

Κορονοϊός – Άγιο Όρος: Δεν θέλουν lockdown οι μοναχοί – Έξαρση κρουσμάτων

Κλειστό για 15 ημέρες είχε αποφασίσει η κυβέρνηση να παραμείνει το Άγιον Όρος , απόφαση την οποία απέρριψε η Ιερά Κοινότητα της Αθωνικής Πολιτείας.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσίοδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ανέλαβαν να μεταφέρουν στο Άγιο Όρος τη συγκεκριμένη πρόταση, ωστόσο οι μοναχοί είχαν προλάβει να θέσουν οι ίδιοι κάποια περιοριστικά μέτρα στους επισκέπτες και αρνήθηκαν οποιαδήποτε συζήτηση για κλείσιμο,

επικαλούμενοι το Αυτοδιοίκητο, χωρίς να ακολουθήσουν διαβουλεύσεις και να καταγραφούν διαφωνίες στη συζήτηση.

Συγκεκριμένα, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις Καρυές με τη συμμετοχή του κ. Τσιόδρα, του κ. Παπαγεωργίου, του αναπληρωτή πολιτικού διοικητή Αρίστου Κασμίρογλου, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της Ιεράς Κοινότητας.

Όπως αναφέρει το Σύνταγμα, το Άγιον Όρος διέπεται από ειδικό καθεστώς που ορίζει το Αυτοδιοίκητο της Αθωνικής Πολιτείας, το οποίο όμως δεν επεκτείνεται σε ζητήματα, όπως αυτό που άπτεται της Δημόσιας Υγείας και για το οποίο αρμόδια είναι η πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους, η οποία διορίζεται από την ελληνική Πολιτεία.

Η κατάσταση στο περιβόλι της Παναγιάς θεωρείται παρά πολύ δύσκολη αυτή τη στιγμή, αν λάβουμε υπόψιν μας, οτι υπάρχουν τουλάχιστον 12 έως 13 καταγεγραμμένα κρούσματα σε ένα σύνολο 1.000 μελών της Ιεράς Κοινότητας, χωρίς να υπολογίζονται οι επισκέπτες.

Στο Άγιο Όρος έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα καθώς συνολικά τις τελευταίες ημέρες ανιχνεύτηκαν 11 κρούσματα, ενώ ένας μοναχός βρίσκεται διασωληνωμένος στο «Παπανικολάου».

Επίσκεψη πρωθυπουργού Ρωσίας

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη διήμερη ιδιωτική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Άγιον Όρος.

 Newsbomb.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .