Τρίτη, Σεπτεμβρίου 1

Το πρώτο ηλεκτρικό τρένο made in Turkey – Στην Ελλάδα ούτε… χερούλια! (ΦΩΤΟ)

Turkey-electric-train2
Δυναμικά μπαίνει η Τουρκία και στο χώρο των σιδηροδρομικών μεταφορών, όντας στην τελική φάση της παρουσίασης του πρώτου της ηλεκτρικού τρένου. Τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν κατασκευάζουμε ούτε… χερούλι!
Το νέο ηλεκτρικό τρένο της χώρας αποτελεί για τον Ερντογάν ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι στην προσπάθειά του να δείξει την τεχνολογική υπεροχή της Τουρκίας, μεταξύ των οποία περιλαμβάνεται φυσικά και η εξέλιξη και κατασκευή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της αλλά και του πρώτου ηλεκτρικού τρακτέρ.

Ήδη, ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές για την κατασκευή του στο εργοστάσιο της επαρχίας Σακάριας, στην πόλη Ανταπαζαρί, με την όλη διαδικασία να εγκαινιάζεται από τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της χώρας, Mustafa Varank.
Πληροφορίες αναφέρουν που έχουν ξεκινήσει ήδη οι δοκιμές πάνω σε ράγες, ώστε μέχρι τα τέλη του έτους το πρώτο ηλεκτρικό τρένο της χώρας να μπει σε πλήρη λειτουργία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας, το τουρκικό ηλεκτρικό τρένο θα κοστίζει 20% λιγότερο από αντίστοιχα τρένα κατασκευής άλλων χωρών, με τη δημιουργία του να εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών υποδομών της Τουρκίας ύψους 16 δις ευρώ για την επόμενη δεκαετία.
Για την κατασκευή του πρωτότυπου, το 60% των εξαρτημάτων προέρχονται από την τουρκική βιομηχανία, κάτι που θα φθάσει στο 80% όταν το τρένο μπει στην παραγωγή.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του, το νέο ηλεκτρικό τρένο έχει τελική ταχύτητα 176 km/h, με την λειτουργική του ταχύτητα να αγγίζει τα 160 km/h.
Turkey-electric-train3