Παρασκευή, Οκτωβρίου 30

Θλιβερός απολογισμός με 12 νεκρούς και 400 τραυματίες στην Τουρκία Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ - ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ

Oι κάτοικοι έχουν καταφύγει πανικόβλητοι στους δρόμους της Σμύρνης, των Βουρλών, του Βουτζά και του Σεφέρ Χισάρ.

Έχουν εγκαταλείψει τα αυτοκίνητά τους και τα σωστικά συνεργεία αδυνατούν να φτάσουν στα σημεία που έχουν καταρρεύσει κτήρια.

Τουλάχιστον οκτώ κτήρια-πολυκατοικίες κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι στο Βουτζά, ενώ όλη η Τουρκία παρακολουθεί το συγκλονιστικό βίντεο με την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Σμύρνη.

Μέχρι στιγμής ο επίσημος απολογισμός είναι τουλάχιστον 12 νεκροί και 400 τραυματίες σε μια περιοχή που εκτείνεται από το Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, έως και τη Σμύρνη. Την ώρα του σεισμού σύννεφα σκόνης είχαν καλύψει την πόλη της Σμύρνης δίνοντας την εντύπωση πως έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.

Ήταν η σκόνη από τα κτήρια που κατέρρεαν.

Οι τουρκικές τηλεοράσεις κάνουν λόγο για πάρα πολλούς εγκλωβισμένους μέσα στα χαλάσματα και, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, τα σωστικά συνεργεία είναι αδύνατον να φτάσουν εγκαίρως.

Είναι προφανές πως ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών θα αυξάνεται ώρα με την ώρα και όσο θα πέφτει το σκοτάδι.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης εκτιμά πως η ισχύς του σεισμού ήταν 6,8 ρίχτερ, την ώρα που το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε 6,7 ρίχτερ, ενώ το Ευρωπαϊκό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο επιμένει πως η ισχύς του σεισμού ήταν 7 ρίχτερ.

Όλοι συμφωνούν ωστόσο ότι ο σεισμός εκδηλώθηκε σε πολύ μικρό εστιακό βάθος, γι΄ αυτό και η σφοδρότητα του σεισμικού χτυπήματος σε όλη την περιοχή, από τη Χίο και τη Σμύρνη έως το Κουσάντασι και τη Σάμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .