Σάββατο, Οκτωβρίου 3

Έκοψαν από τους χαμηλοσυνταξιούχους των 400 ευρώ το ΕΚΑΣ οι αντίχριστοι πολιτικοί και τα δίνουν στους τεμπεχλανάδες του δημοσίου με τις υπέρ παχυλές συνταξάρες τους ! Τώρα τους στέλνουν συν 500 ευρώ γιατί υποφέρουν με συντάξεις των 1500-2000 ευρώ, σα δε ντρέπεται ο Κουλης  με τα γουρλωτά μάτια

Αναδρομικά 500 εκατ. ευρώ και στους συνταξιούχους του Δημοσίου με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών

Στην τελική ευθεία μπαίνει η καταβολή των αναδρομικών του 11μήνου 2015-2016 για όλους τους συνταξιούχους.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, κατατέθηκε τροπολογία που επεκτείνει και στους συνταξιούχους του Δημοσίου την επιστροφή αναδρομικών από το 2015, όπως έχει ήδη ψηφιστεί για τους δικαιούχους του ιδιωτικού τομέα.


Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, από την διάταξη αυτή προκύπτει εφάπαξ δαπάνη ύψους 500 εκατ. ευρώ για την άτοκη καταβολή ποσών που αντιστοιχούν σε περικοπές – μειώσεις κύριων συντάξεων συνταξιούχων του δημοσίου τομέα, καθώς και συνταξιούχων ΝΠΔΔ που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Συνολικά, μαζί με τα 900 εκατ. ευρώ που θα δοθούν όπως έχει ψηφιστεί για δικαιούχους του ιδιωτικού τομέα, τα συνολικά για τους συνταξιούχους θα φτάσουν στα 1,4 δισ. ευρώ.

Παράδειγμα:

Συνταξιούχος Δημοσίου (ΕΦΚΑ) με κύρια σύνταξη 1.230,92 ευρώ έχει κράτηση 112,80 ευρώ το μήνα από το νόμο 4093/2012. Αυτός θα λάβει αναδρομικά 112,80€ * 11 = 1.240€.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .