Κυριακή, Οκτωβρίου 4

Μισό εκατομμύριο καρχαρίες κινδυνεύουν να θανατωθούν για το… εμβόλιο του κορονοϊού

Οι καρχαρίες παράγουν σκουαλένιο, μια οργανική χημική ένωση που εξάγεται από το έλαιο του ήπατός τους. Μόνο που το φυσικό αυτό συστατικό έγινε στις μέρες της πανδημίας ανάρπαστο, καθώς επιστρατεύεται ως βασικό στοιχείο σε αρκετά πειραματικά σκευάσματα κατά της Covid-19.

Και είναι όλα τους υποψήφια για αποτελεσματικό εμβόλιο. Σύμφωνα με ομάδα ειδικών, αν επιλεγεί τελικά εμβόλιο κατά του κορονοϊού με σκουαλένιο,

τότε μισό εκατομμύριο καρχαρίες μπορεί να θανατωθούν για το φυσικό αυτό συστατικό.

Ως ανοσοενισχυτικό χρησιμοποιείται στην ιατρική το σκουαλένιο, συστατικό που ενισχύει δηλαδή την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, επιφέροντας ισχυρότερες ανοσολογικές αντιδράσεις.

Η βρετανική φαρμακευτική GlaxoSmithKline το χρησιμοποιεί ακόμα και στα εμβόλια κατά της γρίπης.

Η εταιρία είχε δηλώσει από τον Μάιο πως προτίθεται να φτιάξει 1 δισ. δόσεις του ανοσοενισχυτικού για πιθανή χρήση στα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Περίπου 3.000 καρχαρίες χρειάζονται για 1 τόνο σκουαλενίου.

Το παρατηρητήριο άγριας ζωής από την Καλιφόρνια, Shark Allies, σημειώνει ωστόσο πως θα χρειαστούν κάπου 250.000 καρχαρίες για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 για τον παγκόσμιο πληθυσμό. Αν μάλιστα το εμβόλιο χρειαστεί δύο δόσεις, τότε μιλάμε για μισό εκατομμύριο καρχαρίες.

Οι ειδικοί πειραματίζονται πάντως και με συνθετικές εκδοχές του σκουαλενίου (από ζαχαροκάλαμα), ώστε να μην απειληθεί ο καρχαρίας ως είδος για να σωθεί ο άνθρωπος…

από newsbeast

 http://teleytaiaexodos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .