Κυριακή, Οκτωβρίου 18

ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΟΝΙΑΔΕΣ !---Αποκεφάλισε τον Γάλλο δάσκαλο φωνάζοντας Αλλάχου Ακμπάρ….


Συναγερμός στις γαλλικές αρχές μετά την επίθεση με μαχαίρι από ένοπλο προς έναν καθηγητή γυμνασίου στο προάστιο του Παρισιού Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ. Το θύμα δέχθηκε μαχαιριά στο λαιμό και πέθανε, ενώ ο δράστης κατόπιν τον αποκεφάλισε.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως ο Μακρόν θα μεταβεί στο σημείο της επίθεσης έπειτα από μια επείγουσα συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών σήμερα το βράδυ.

Το Reuters μετέδωσε ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης φώναξε Αλλάχου Ακμπάρ την ώρα της ειδεχθούς του πράξης. Ο δράστης καταδιώχθηκε από την αστυνομία και αφού δέχθηκε πυρά, έπεσε νεκρός.

Σύμφωνα με το BFM, ο δράστης ήταν 18 ετών και γεννημένος στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο δάσκαλος φέρεται να είχε δείξει μέσα στην τάξη του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Σύμφωνα με τοπικό ιστότοπο, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, ωστόσο τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Οι αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Ο δράστης έχασε τη ζωή του επί τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

kathimerini.gr 16/10/2020

 https://tourkikanea.gr/international/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf-%ce%b4%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf-%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%ac%ce%b6%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .