Παρασκευή, Οκτωβρίου 23

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Επειδή δεν μπορούσε να σκάψει το κήπο έστειλε γράμμα στο φυλακισμένο γιο του….Τι έκανε ο γιος του γι’αυτό;

 Ένα ηλικιωμένος άνδρας ζούσε μόνος του σε μια επαρχιακή πόλη της Ιταλίας. Ήταν άνοιξη και ήθελε να σκάψει το κήπο του για να φυτέψει ντομάτες, όπως άλλωστε έκανε κάθε χρόνο. Αυτή τη χρονιά όμως, ένιωθε ότι δεν είχε πια τη δύναμη για να το καταφέρει…

Όχι ότι δεν δοκίμασε. Δεν ήταν λίγα τα πρωινά που πήρε το σκαλιστήρι του και προσπάθησε να σκάψει αλλά πολύ γρήγορα, κουράζονταν και τα παρατούσε. Δυστυχώς ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να τον βοηθήσει, ο γιος του, βρίσκονταν στη φυλακή.

Έτσι ο ηλικιωμένος γεμάτος απογοήτευση, έκατσε μια μέρα και έγραψε ένα γράμμα στο γιο του, στο οποίο περιέγραφε τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόταν:

«Αγαπητέ Βίνσεντ

Αισθάνομαι πολύ άσχημα γιατί δεν θα καταφέρω να φυτέψω φέτος στον κήπο τομάτες. Νιώθω πως γέρασα τόσο που έχασα πλέον τις δυνάμεις μου. Είναι και το χώμα τόσο σκληρό που όσο και να προσπαθήσω δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρω. Μακάρι να ΄σε είχα εδώ μαζί μου για να με βοηθήσεις. Ξέρω ότι θα το έκανες με χαρά για μένα.

Με αγάπη, ο πατέρας σου»

Λίγες ημέρες αργότερα, έλαβε αυτό το γράμμα από το γιο του:

«Αγαπητέ μπαμπά,

Σε παρακαλώ, με τίποτα να μην σκάψεις το κήπο. Αν το κάνεις θα ξεθάψεις τα πτώματα που έχω θάψει και θα μου προκαλέσεις περισσότερα προβλήματα. Σε ικετεύω. Μην σκάψεις τον κήπο.

Mε αγάπη, Βίνι»

Το επόμενο πρωινό ο ηλικιωμένος είδε από μακριά ένα κομβόι αυτοκινήτων να πλησιάζει προς το σπίτι του. Ήταν αστυνομικοί που ευγενικά του ζήτησαν να μπει μέσα και να μην βγει μέχρι να φύγουν. Για πολλές ώρες οι αστυνομικοί έσκαβαν το χώμα γύρω από το σπίτι του έκπληκτου άντρα. Όταν πια συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχε τίποτα σημαντικό να βρουν, ζήτησαν συγνώμη από τον ηλικιωμένο που τον αναστάτωσαν και έφυγαν.

Tην επόμενη μέρα ο πατέρας πήρε άλλο ένα γραμμα από τον γιο του:


«Αγαπητέ πατέρα

Τώρα μπορείς να φυτέψεις και ντομάτες αλλά και ότι άλλο θέλεις. Αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Με αγάπη Βίνι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .