ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ – ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ – ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

forum-1024x576

Τι επιταχύνεται…

Τα ρομπότ θα καταστρέψουν 85 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις τα επόμενα πέντε χρόνια!

Αρκετές φορές το έχουμε ακούσει αυτό και πράγματι τείνει να συμβεί.

Ποιά είναι η νέα είδηση πάνω στο θέμα;;;

Πως ο κορωνοϊός επιταχύνει τις παγκόσμιες αλλαγές στον χώρο εργασίας, όπως καταδεικνύει μελέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Έρευνες σχεδόν 300 παγκόσμιων εταιρειών φέρονται να διαπίστωσαν ότι τέσσερα στα πέντε στελέχη επιχειρήσεων επιταχύνουν τα σχέδια ψηφιοποίησης της εργασίας και αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες, κάτι που, εκ των πραγμάτων, επηρεάζει την ανθρώπινη εργασία. Πόσο μάλλον όταν τα ρομπότ δεν κολλάνε ιούς και άρα δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, δυσκολεύοντας την επιχείρηση, στην οποία εργάζονται.

«Η COVID-19 έχει επιταχύνει την άφιξη του… μέλλοντος στο χώρο της εργασίας», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του WEF, Saadia Zahidi.

Όσο για τους εργαζόμενους που θα παραμείνουν στα πόστα τους τα επόμενα πέντε χρόνια, σχεδόν οι μισοί θα χρειαστεί να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και έως το 2025, οι εργοδότες θα μοιράσουν την εργασία μεταξύ ανθρώπων και μηχανών εξίσου, σύμφωνα πάντα με την μελέτη.

Συνολικά, η δημιουργία θέσεων εργασίας επιβραδύνεται και η καταστροφή θέσεων εργασίας επιταχύνεται καθώς οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τεχνολογία και όχι άτομα για καθήκοντα εισαγωγής δεδομένων, λογιστικής και διαχείρισης. Άλλωστε ο κορωνοϊός επιτάσσει, όπως λένε, την δυναμική έλευση της τεχνολογίας ειδικά μέσω της τηλεργασίας.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΖΗΤΗΣΗ;;;

Η ζήτηση θα αυξάνεται για εργαζόμενους που μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας πράσινης οικονομίας (Ατζέντα 2030), λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης (προώθηση διαδικτυακής επικοινωνίας απευθείας μέσω εμφυτευμάτων) και νέους ρόλους στη μηχανική, το cloud computing και την ανάπτυξη προϊόντων.

Περίπου το 43% των επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν είχαν ως στόχο να μειώσουν το εργατικό δυναμικό τους λόγω της τεχνολογικής ολοκλήρωσης, το 41% σχεδίαζε να επεκτείνει τη χρήση των εργολάβων και το 34% επιθυμεί να επεκτείνει το εργατικό δυναμικό τους για να πετύχει την τεχνολογική ολοκλήρωση, σύμφωνα με την έρευνα.

 https://www.makeleio.gr/