Δευτέρα, Οκτωβρίου 26

Σφοδρή κακοκαιρία με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Σφοδρή κακοκαιρία με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες, αφού, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των μετεωρολογικών μοντέλων, κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, το χαλάζι, τους θυελλώδεις ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα δεν αποκλείεται να πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ προς το απόγευμα θα επηρεαστούν η Στερεά, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, κατά τόπους η Κρήτη (με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα), οι Κυκλάδες, η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Προς τις βραδινές ώρες και μέσα στην Πέμπτη θα επηρεαστούν πρόσκαιρα η Χαλκιδική, το ανατολικό Αιγαίο και η βορειοανατολική χώρα.

Δεν αποκλείεται να σχηματιστούν υδροστρόβιλοι ή ανεμοστρόβιλοι, ειδικά στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα παράλια της Κρήτης, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και το ανατολικό-νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, την κακοκαιρία αυτή θα διαδεχτεί έντονη ψυχρή εισβολή από την Κυριακή.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τις επόμενες ημέρες:

Τρίτη 27/10

Στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 28 /10  (Εθνική Εορτή)

Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το μεσημέρι βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 5, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

Πέμπτη 29/10

Στα ανατολικά αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή εξασθένηση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Παρασκευή 30/10

Προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ανατολικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγές: hellenicweather, xalazi, weather

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020, 15:18

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .