Υπάρχουν απαγορευμένες φαντασιώσεις;


Μήπως κάποιες φορές “κρίνεις” ότι το μυαλό σου “παρεκτράπηκε”; Μήπως τρόμαξες με κάτι που σκέφτηκες και χαρακτήρισες εσύ η ίδια τον εαυτό σου;
 “Σεξουαλικές φαντασιώσεις ονομάζουμε προσωπικές εικόνες...

 και σενάρια ερωτικού περιεχομένου που δημιουργεί το άτομο στη φαντασία του στοχεύοντας τη μέγιστη ηδονή” εξηγεί η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου. “Μέσα από αυτές αφήνεται
να προσπεράσει τα όρια του πραγματικού και “ταξιδεύει” με τη φαντασία του βιώνοντας το περιεχόμενο μιας ερωτικής σκηνής που το ίδιο δημιουργεί και προσαρμόζει με βάση τα δικά του γούστα”.
Οι φανταστιώσεις μπορεί να είναι δημιούργημα της φαντασίας και μόνο, μπορεί όμως να εμπνέονται κι από την πραγματικότητα. “Έχουν δηλαδή στοιχεία από τον υπάρχων σεξουαλικό σύντροφο ή εμπεριέχουν σκηνές από το σεξουαλικό παρελθόν του ατόμου ή συνδυάζουν στοιχεία από το παρόν και το παρελθόν ταυτόχρονα” σύμφωνα με την ψυχολόγο.
 Δηλώνουν την υγιή σεξουαλική ζωή, ενώ αντίθετα η έλλειψή τους συχνά προσδιορίζει την καταπιεσμένη και ίσως προβληματική σεξουαλική δραστηριότητα.
Παρόλη την απελευθέρωση εξακολουθούν να θεωρούνται ταμπού. Δύσκολα τις μοιραζόμαστε, δύσκολα τις αποκαλύπτουμε γιατί φοβόμαστε τους ενδεχόμενους χαρακτηρισμούς. Τα πάντα εξαρτώνται από την οικειότητα που υπάρχει στη σχέση, αλλά και από την προσωπικότητα του καθενός.
Όπως και να 'χει οι φαντασιώσεις είναι δημιούργημα του μυαλού μας και “συμβαίνουν” στο πιο ασφαλές μέρος. Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει τις σκέψεις μας. Που σημαίνει απόλυτη ελευθερία. Χωρίς όρια. Και κανένας κίνδυνος “διαρροής πληροφοριών”. Όμως... “πολλές φορές παρεμβαίνει η λογική και λειτουργεί περιοριστικά” παρατηρεί η κ.Μίνου.

 ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ... Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;
“Σε αυτές τις περιπτώσεις το άτομο μπαίνει στη διαδικασία να αξιολογεί κατά πόσο οι φαντασιώσεις του είναι σωστές ή λάθος βάσει των προσωπικών του αντιλήψεων και της κοινωνικής αποδοχής”.
Κρίνεις έως και κατακρίνεις -καμιά φορά τον εαυτό σου. Τρομάζεις. Σοκάρεσαι. “Λογοκρίνεις” τις σκέψεις σου. Ψαλιδίζεις τη φαντασία σου παρά τις σημειώσεις των ειδικών που τονίζουν ότι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι κάτι φυσιολογικό έως και αναγκαίο.
“Ορισμένες φαντασιώσεις παρουσιάζουν “ιδιαιτερότητες” στο περιεχόμενό τους κι αυτό μπορεί να φοβίζει και να ανησυχεί κάποιους” συνεχίζει η ψυχολόγος. Γιατί μπορεί να συγκρούονται με την προσωπική ιδεολογία του ατόμου, τις αξίες, τις αντιλήψεις που έχει για το σεξ.
Και νιώθεις ντροπή, ενοχή και φόβο για αυτά που φαντάζεσαι ή ακόμα μπορεί να σε επηρεάσει τόσο που να μην μπορείς να απολαύσεις τη σεξουαλική σου δραστηριότητα γενικότερα.
“Τα φανταστικά σενάρια δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τις πραγματικές προτιμήσεις του ατόμου. Το περιεχόμενό τους βοηθά στη διέγερση και τη σεξουαλική κορύφωση, παραμένει στο πλαίσιο του παιχνιδιού, της σκέψης και της φαντασίας και δεν γίνεται πράξη”.
“Τίποτα δεν μπορεί να είναι ανήθικο, ανεπίτρεπτο, χυδαίο και προσβλητικό εφόσον έχει θέση στη φαντασία και δεν καταλήγει ως συμπεριφορά στην πραγματικότητα” τονίζει η κ.Μίνου. “
Καλό είναι να μην στέκεστε στην ανάλυση του περιεχομένου των σεξουαλικών σας φαντασιώσεων αλλά να εστιάζετε στη διέγερση που σας προκαλεί. Διαφορετικά η ενοχή θα κάνει κακό στην ερωτική σας ζωή.

 ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ...
“Οι φαντασιώσεις κάθε ανθρώπου είναι μέρος της ωριμότητά τους και τρόπος ολοκλήρωσης της σεξουαλικότητάς του. Ο τρόπος που βιώνει ο καθένας το σεξ είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Μέσα από αυτές δεν κρίνεται η ποιότητα και το ήθος. Άλλωστε αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως ένας τρόπος εκκίνησης στο σεξουαλικό παιχνίδι αλλά και μεγιστοποίησης της σεξουαλικής απόλαυσης κατά τη διάρκεια” σημειώνει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου.
www.tlife.gr
http://www.sexymagazino.com/2012/08/blog-post_22.html


 http://ellinikh-odysseia.blogspot.com