Ποτέ δεν απελευθερωθήκαμε από την σκλαβιά...

Εδώ είμαι και πάλι, ίσως μάλιστα τούτη την φορά θα σας στεναχωρήσω λίγο. Θέλω να καταθέσω την γνώμη και να κάνω μια ιστορική αναδρομή, για να δούμε γιατί οι δήθεν δανειστές μας ξεκίνησαν το πείραμα τους (για την υποταγή των κρατών), από την χώρα μας.

 

Φυσικά δεν θέλω να ασχοληθώ με ημερομηνίες, γιατί αυτό θα ήταν χάσιμο χρόνου και δυστυχώς δεν έχω χρόνο. Λοιπόν, τον τελευταίο καιρό ακούω συνεχώς ότι είμαστε ραγιάδες. Δυστυχώς πρέπει να το παραδεχτώ και μπορεί μεν να με στεναχωρεί, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε, ότι δεν έχουμε ουδεμία σχέση με τους αρχαίους προγόνους μας.

 

Μιλάμε συνεχώς και λέμε είμαστε Έλληνες και Έλληνες, αλλά αλήθεια ψάξαμε ή μάλλον διαβάσαμε ποτέ την ιστορία μας; Γιατί αν πραγματικά διαβάζαμε την ιστορία μας θα βλέπαμε ότι ποτέ εμείς οι Έλληνες δεν ήμασταν ενωμένοι.

 

Στην αρχαιότητα υπήρχαν πολλές πόλεις που όμως στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ σαν μια γροθιά, απλά μπορεί να συμμαχούσαμε απέναντι ενός εχθρού (την εποχή εκείνη Πέρσες), αλλά μόλις καταφέρναμε να «απωθήσουμε» τον εχθρό, αρχίζαμε αμέσως μετά να σφάζουμε ο ένας τον άλλον.

 

Από ποιες δυνάμεις αποτελούνταν η δήθεν Ελλάδα; Θράκες, Πελοποννήσιοι, Αθηναίοι κλπ, κλπ. Φυσικά δύο μεγάλες δυνάμεις επικρατούσαν στην περιοχή (που σήμερα ονομάζουμε Ελλάδα), η Αθήνα και η Σπάρτη. Καθένας είχε τις συμμαχίες τους.

 

Αλλά δεν θέλω να μακρηγορήσω, ίσως αυτά κάποιοι τα ξέρετε, τώρα όσοι δεν τα ξέρετε, ανατρέξτε στην ιστορία. Εκείνο όμως που θέλω να πω, είναι ότι υπερηφανευόμαστε συνεχώς για Πλάτωνα, Αριστοτέλη κλπ, αλλά αυτοί ανήκαν στην Αθήνα και όχι σε όλους τους υπολοίπους.

 

Η υποταγή όμως όλων των πόλεων και ίσως η καταστροφή της Αθήνας έγινε βίαια μέσω του Μακεδόνα Μεγάλου Αλεξάνδρου και ήταν η βίαια ένωση των λεγόμενων πόλεων. Άρα λοιπόν αρχίζει η υποταγή όλων κάτω από έναν βασιλιά. Μετά την πτώση του Μ. Αλέξανδρου, έρχεται σχεδόν αμέσως η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, άρα νέα σκλαβιά και νέα υποταγή.

 

Μετά από αυτό η Ρώμη διασπάστηκε σε Δυτική και Ανατολική, δημιουργήθηκε η περίφημη Βυζαντινή αυτοκρατορία (ανατολική Ρώμη), νέα υποταγή των Ελλήνων στην Ανατολική αυτοκρατορία της Ρώμης. Κάποιοι βέβαια φρόντισαν να μας βάλουν στο τρυπάκι ότι ντε και καλά το Βυζάντιο ήταν ένα με τους Έλληνες, επειδή απλά ασπάστηκε την ελληνική γλώσσα και πολλά από τον αρχαίο μας πολιτισμό. Ουσιαστικά όμως σαν Έλληνες είμαστε ανύπαρκτοι. Μετά από αυτό ήρθε η Οθωμανική αυτοκρατορία, νέα υποταγή και σκλαβιά ουσιαστικά. Μετά από τετρακόσια χρόνια νομίσαμε ότι απελευθερωθήκαμε, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ ουσιαστικά μιας υποταχθήκαμε πάλι σε διάφορες δυνάμεις.

 

Μας έβαλαν γερμανό βασιλιά, αλήθεια πότε οι αρχαίοι Έλληνες είχαν βασιλιά; Ποτέ, γιατί όλοι μας σαν αρχαίους Έλληνες έχουμε την δημοκρατία της Αθήνας και όχι όλους τους υπόλοιπους.

 

Έτσι μετά την επανάσταση του 1821, πάλι αρχίσαμε να έχουμε δυνάστες, πότε Γερμανούς, πότε Άγγλους και πότε Ρώσους, άρα στην ουσία ποτέ δεν απελευθερώθηκε η Ελλάδα. Δεν θα συνεχίσω, άλλο γιατί θα έπρεπε να γράψω πάνω από χίλιες σελίδες για να μπω σε λεπτομέρειες. Ψάξτε λοιπόν και μόνοι σας και θα δείτε ότι πάντα θέλαμε προστάτες, άρα δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για ελευθερία. Να γιατί και σήμερα ξεκίνησαν το πείραμα, από εμάς μιας και ήξεραν ότι σαν ραγιάδες που είμαστε, δεν επρόκειτο ποτέ να αντιδράσουμε.

 

Μη θυμώνετε, ίσως να κάνω λάθος, αλλά είμαι φυτό και δεν είμαι τόσο έξυπνο όσο εσείς μεγάλοι Έλληνες...

 

ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ...

 http://rapanaki.blogspot.com

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα